+ Film

Anna May Wong kerül a negyeddolláros érmére

Anna May Wong

Anna May Wong, a hollywoodi némafilmek egyik sztárjának arcképével először kerül ázsiai-amerikai híresség az amerikai negyeddollárosra.

Anna May Wong, a hollywoodi némafilmek egyik sztárjának arcképével először kerül ázsiai-amerikai híresség az amerikai negyeddollárosra – jelentette a Deadline című amerikai filmes portál.

Idén ő az ötödik nő, akinek portréja az American Women Quarters (amerikai nők a negyeddollároson) című, úttörő jelentőségű nőkről megemlékező program keretében negyeddollárosokra kerül.

Ezt megelőzően Maya Angelou költő, aktivista, Sally Ride, az első amerikai női asztronauta, Wilma Mankiller, a cseroki indiánok első női törzsfőnöke és Nina Otero-Warren nőjogi aktivista arcképe is felkerült a pénzérmékre.

Otero-Warren és Wong arcképe mellett a nyilvánosság bevonásával döntöttek.

Négy évtizeden át tartó karrierje során Wong a televízió mellett színházban és rádióban is szerepelt, s olyan hírességekkel játszott együtt, mint Marlene Dietrich, Joan Crawford és Laurence Olivier.

Első főszerepét 1922-ben, 17 évesen kapta a The Toll of the Sea című filmben.

Egy évvel a halála előtt, 1960-ban csillagot kapott a Hollywood egyik nevezetességének számító hírességek sétányán (Walk of Fame).

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top