+ Irodalom

A Székelyföld 25 éves lett

Székelyföld

A Székelyföld folyóiratot a Hargita Kiadó adja ki, fenntartó a Hargita megyei önkormányzat. A lapot ’97-ben alapította Ferenczes István költő

Keresés a weben

Fennállásának a 25. évfordulóját ünnepelte pénteken a Csíkszeredában megjelenő Székelyföld kulturális folyóirat, ebből az alkalomból a Székelyföld-díjakat is kiosztották – adta hírül honlapján a Helikon című erdélyi irodalmi folyóirat.

Székelyföld

A csíkszeredai Székelyföld Galériában megtartott jubileumi ünnepségen Zsidó Ferenc, a folyóirat főszerkesztője röviden összefoglalta a lap elmúlt huszonöt évének fontosabb eseményeit, továbbá megnyitották a Székelyföld 25 című plakátkiállítást. Ezt követően a folyóirat irodalmi elismeréseit, a Székelyföld-díjakat osztották ki.

Székelyföld-díjjal Papp Attila Zsolt költőt és Szabó Árpád Töhötöm néprajzkutatót tüntették ki. A nem székelyföldi származású szerzőknek járó Székely Bicskarend Díjjal Darvasi László költőt, írót jutalmazták.

A kötettel még nem rendelkező, kezdő tehetségeknek járó Szabó Gyula Emlékdíjat az idén Szabó Biró Brigitta író kapta. A díjakat azon szerzőknek szokták átadni, akik közléseikkel hozzájárultak a folyóirat színvonalának emeléséhez.

A Székelyföld folyóiratot a Hargita Kiadó adja közre, fenntartója a Hargita megyei önkormányzat. A lapot 1997-ben alapította Ferenczes István költő.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top