+ Képzőművészet

Banksy eddig nem ismert meglepő művei

banksy

Banksy brit utcaművész eddig nem ismert, korai műveit, köztük volt barátnőjének készített születésnapi képeslapját is kiállítják Salfordban.

Banksy brit utcaművész eddig nem ismert, korai műveit, köztük volt barátnőjének készített születésnapi képeslapját is kiállítják az angliai Salfordban.

A manchesteri Media City készülő tárlata, a The Art of Banksy azokat az alkotásokat is bemutatja, amelyeket az a nő ajánlott fel váratlanul, aki 1994 és 1998 között volt a titokzatos grafikus párja – közölte a kiállítás kurátora.

Michel Boersma szerint a művek „meglepőek és valóban izgalmasak” – idézte a BBC hírportálja pénteken.
A Manchester Salford városrészében pénteken nyíló tárlat az ismeretlen nevű, ma már világhírű művész 145 hitelesített alkotását mutatja be, köztük a 2002-es Kislány léggömbbel vagy a 2003-as Virágdobó címűt is.

banksy

A világ számos pontján megrendezett kiállítás szervezői elmondták, Banksy volt barátnője akkor kereste fel őket, amikor látta, hogy Salfordban is megnyílik a tárlat.

Kézzel készített születésnapi képeslapok, szórólapok, reklámtáblák egész „kincsesbányáját” ajánlotta fel.

„Amikor két hete az e-mail hirtelen megjelent a postaládámban, alig mertem elhinni, amit olvasok” – mesélte a kurátor, aki eleinte szkeptikus volt, mivel ha valódiak, „ezek teljesen ismeretlen és nagyon személyes Banksy-művek”.

A tulajdonossal való beszélgetések során munkatársaival hitelesíteni tudták a műveket, miközben új információkhoz jutottak a korai alkotásokról.

A művek számos más, magángyűjteményből származó grafikákkal együtt lesznek láthatók, köztük lesz a Leopárd és vonalkód, melyet egy bristoli házból vittek el 2010-ben, és azóta a legtöbb időt tulajdonosa ágya alatt töltötte, pokrócba csavarva.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top