+ Képzőművészet

Banksy eddig nem ismert meglepő művei

banksy

Banksy brit utcaművész eddig nem ismert, korai műveit, köztük volt barátnőjének készített születésnapi képeslapját is kiállítják Salfordban.

Keresés a weben

Banksy brit utcaművész eddig nem ismert, korai műveit, köztük volt barátnőjének készített születésnapi képeslapját is kiállítják az angliai Salfordban.

A manchesteri Media City készülő tárlata, a The Art of Banksy azokat az alkotásokat is bemutatja, amelyeket az a nő ajánlott fel váratlanul, aki 1994 és 1998 között volt a titokzatos grafikus párja – közölte a kiállítás kurátora.

Michel Boersma szerint a művek “meglepőek és valóban izgalmasak” – idézte a BBC hírportálja pénteken.
A Manchester Salford városrészében pénteken nyíló tárlat az ismeretlen nevű, ma már világhírű művész 145 hitelesített alkotását mutatja be, köztük a 2002-es Kislány léggömbbel vagy a 2003-as Virágdobó címűt is.

banksy

A világ számos pontján megrendezett kiállítás szervezői elmondták, Banksy volt barátnője akkor kereste fel őket, amikor látta, hogy Salfordban is megnyílik a tárlat.

Kézzel készített születésnapi képeslapok, szórólapok, reklámtáblák egész “kincsesbányáját” ajánlotta fel.

“Amikor két hete az e-mail hirtelen megjelent a postaládámban, alig mertem elhinni, amit olvasok” – mesélte a kurátor, aki eleinte szkeptikus volt, mivel ha valódiak, “ezek teljesen ismeretlen és nagyon személyes Banksy-művek”.

A tulajdonossal való beszélgetések során munkatársaival hitelesíteni tudták a műveket, miközben új információkhoz jutottak a korai alkotásokról.

A művek számos más, magángyűjteményből származó grafikákkal együtt lesznek láthatók, köztük lesz a Leopárd és vonalkód, melyet egy bristoli házból vittek el 2010-ben, és azóta a legtöbb időt tulajdonosa ágya alatt töltötte, pokrócba csavarva.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top