+ Színház

Gyáva vagy újrakezdeni az életet egy fiatalabb sráccal?

gyáva

A Gyáva szereplői mást gondolnak életről, házasságról, emberi értékekről, mint amit a korszak társadalmi elvárásai feltételeznek.

Sarkadi Imre “A Gyáva” című művét mutatja be az Itt és Most Társulat

Az Itt és Most Társulat több, mint tíz éve foglalkozik színpadi improvizációval, 2022-ben viszont a klasszikus színház vizeire is átevez. Varju Nándor rendező állítja színpadra Sarkadi Imre kisregényét. A monodramatikus játék két szereplője Janó Anna és Boda Tibor. A bemutató október 23-án, este 19 órakor lesz az Itt és Most Színház és Közösségi Térben, a Ráday utcában.

„Semmitől se félek. De ahhoz gyáva vagyok, hogy a hétköznapokat éljem…”

Éva keresetlenül őszinte. Éva negédesen hazug. Egy szobor, egy szobrászfeleség. Kalandor. Szerető. Művészféle, csak nincs műfaja. Éva számító. Praktikus. Örök álmodozó. A vágyainak él. Éva múzsa. Évát mindannyian ismerjük. Évát senki nem ismeri.

gyáva

A harmincadik szülésnapját ünneplő Éva 10 éve házas. Luxuséletet él férje mellett, aki elismert, támogatott művész. Éva találkozik egy nála fiatalabb fiúval, aki beleszeret a nőbe. A kölcsönös vonzalom magába rejti az újrakezdés lehetőségét is.

Sarkadi Imre kisregénye valamikor az ötvenes években játszódik. A téma – mint Sarkadi témái és karakterei általában – jóval meghaladja a saját korát, hiszen erősen feszegetik a szocialista, osztályosított társadalom határait. Szereplői mást gondolnak életről, házasságról, emberi értékekről, mint amit a korszak társadalmi elvárásai feltételeznek.

gyáva

Mit jelent mindez 2022-ben? Hogyan gondolkodunk bátorságról, szabadságról és kötődésről a férfi és női szerepeink kontextusában? Miként befolyásolnak minket a társadalmi minták, elvárások abban, hogy milyen életet választunk magunknak?

Az Itt és Most Társulat monodramatikus játéka ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Bemutató: 2022. október 23. 19.00, Itt és Most Színház és Közösségi Tér
Budapest, Ráday utca 18. – bejárat az Erkel utca 15 felől.
Játsszák:
Janó Anna, Boda Tibor
Rendezte: Varju Nándor
A rendező munkatársa: Szintai-Molnár Péter
További előadások:
2022. november 4., 19., december 2.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top