+ művészet & politika

A BTS együttes minden tagja bevonul katonának

bts

2013-as bemutatkozása óta pörgős számaik és a társadalmi ügyek melletti kiállásuk világsztárrá tették a BTS-t.

Keresés a weben

A dél-koreai BTS fiúegyüttes tagjai letöltik katonai szolgálatukat – közölte ügynökségük hétfőn.

A héttagú banda legidősebbje, a 29 éves Csin olyan sokáig halasztotta a bevonulást, ameddig csak tudta, de mivel december végén betölti a harmincat, hamarosan kénytelen lesz a teljes szolgálatot teljesíteni, ami azt jelenti, hogy majdnem két évre eltűnik a közönség szeme elől.

A Hybe dél-koreai szórakoztatóipari cég szerint Csin október végén lemondja halasztási kérelmét, és követi a katonai igazgatóság sorozással kapcsolatos eljárását. Hozzátették, hogy az együttes többi tagja szintén letölti katonai szolgálatukat.

2013-as bemutatkozása óta pörgős számaik és a társadalmi ügyek melletti kiállásuk világsztárrá tették a BTS-t.

„Mind a menedzsment, mint az együttes tagjai örömmel várják, hogy 2025-ben, katonai szolgálatuk letöltése után újra együtt zenéljenek”

– írta egy külön közleményben a Hybe tulajdonában álló Bighit Music, mely közvetlenül intézi a BTS ügyeit.

Dél-Koreában minden 12-28 év közötti egészséges férfinak 18-21 hónapos katonai kiképzésben kell részt vennie a nukleáris fegyverrel rendelkező Észak-Koreával szembeni védekezés jegyében. Vannak azonban olyanok, akik felmentést kapnak, vagy rövidebb ideig kell szolgálniuk, ilyenek többek között az olimpiák vagy az Ázsia-játékok érmesei, valamint klasszikus zenészek, táncosok, akik bizonyos versenyeken nyertek helyezést. Egyes törvényhozók a BTS-nek is hasonló mentességet kértek.

A BTS júniusban bejelentette, hogy együttesként szünetet tartanak a zenei tevékenységükben, hogy egyéni projektjeikkel foglalkozhassanak, szombaton azonban ingyenes koncertet adtak Púszanban, hogy támogassák a dél-koreai kikötővárost, mely jelentkezett, hogy a 2030-as Világkiállítás helyszíne lehessen.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top