+ Képzőművészet

Láthatatlanná váló lány és szuperhős a Szerémi úton

Színes Város Csoport

A Színes Város Csoport és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. alsó és felső tagozatos diákoknak hirdetett pályázatot.

Állatokért harcoló szuperhős és a láthatatlanná válás erejével felruházott lány látható a Szerémi út 1. és 2. szám alatti falfestményeken Budapesten, a nagyméretű alkotások alkotói a Hétköznapi Istennők – nők, lányok a mindennapokban című gyerekrajzpályázat műveiből inspirálódtak – írta a Színes Város Csoport.

Színes Város Csoport

Májusban hirdetett közös művészeti pályázatot alsó és felső tagozatos általános iskolások részére a Színes Város Csoport és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. A rajzpályázat keretében lehetőségük nyílt a gyerekeknek arra, hogy megmutassák milyen női szerepeket látnak a mindennapokban, és ha tehetnék, milyen szupererővel ruháznák fel azt a női személyt, aki fontos szerepet játszik az életükben.

A pályaművekből inspirálódott Bakos Zsuzsi és Váczy Enikő magyar képzőművész, ennek eredményeként született meg a XI. kerületben, a Szerémi út 1-2. alatti legál murális alkotás a híd pillérein, amelyek a MÁV tulajdona. A falfestményeket október 13-án adták át.

A csaknem 60 pályamű érkezett a felhívásra. A Szerémi út 2. alatti falfestmény Bakos Zsuzsi grafikus, street art művész vezetésével 5 nap alatt készült el, a munkához 70 liter festéket használtak fel.

A híd szemközti, Szerémi út 1. szám alatti másik pillérjének megfestése Váczy Enikő vizuális alkotó nevéhez fűződik. Ennek kivitelezéséhez 67 liter festéket használtak fel 8 nap alatt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top