+ Életmód

Azonnal kisajátították az orosz Nobel-békedíjas irodáját

memorial

A Memorial közölte, hogy a bírósági döntés ellenére folytatja harcát az emberi jogokért és ünnepelni fogja kitüntetését.

Az orosz főváros tverszki kerületi bírósága pénteken az ügyészség indítványára elrendelte az Memorial tudományos-kutató és ismeretterjesztő központ moszkvai irodájának közcélú kisajátítását – ismertette az illetékes törvényszék.

Az Oroszországban tavaly felszámolt jogvédő szervezetet mindössze pár órával korábban tüntették ki az idei Nobel-békedíjjal Alesz Bjaljacki bebörtönzött fehérorosz aktivista és az ukrán Polgári Szabadságjogok Központja mellett.

A Memorial közölte, hogy a bírósági döntés ellenére folytatja harcát az emberi jogokért és ünnepelni fogja kitüntetését.

„A Memorial szándéka és hivatása az emberekről, a történelemről, az elnyomás áldozatainak nyújtott segítségről és az állami erőszak elleni küzdelemről szól”

– olvasható a szervezet állásfoglalásában, amely hozzátette, hogy az oroszországi jogvédők erős nyomásnak vannak kitéve.

A tverszki kerületi bíróság megállapítása szerint viszont a jogvédő szervezet részese volt náci háborús bűnösök rehabilitálásának, aláásta az orosz hatóságok tekintélyét, és hamis képet festett a Szovjetunióról.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top