+ Film

A White Noise nyithat New Yorkban

white noise

A White Noise egy kortárs amerikai család mindennapi viszontagságait ábrázolja, Don DeLillo 1985-ben megjelent regényéből adaptálták.

Pénteken a White Noise című filmmel nyílik meg a 60. New York-i Filmfesztivál a Lincoln Centerben.

A White Noise forgatókönyvírója és rendezője, Noah Baumbach a produkciót, amely egy kortárs amerikai család mindennapi viszontagságait ábrázolja, Don DeLillo 1985-ben megjelent regényéből adaptálta, a film főszerepeit Adam Driver és Greta Gerwig játssza.

Baumbach filmje a velencei filmfesztiválon debütált, ahol a rendező díjat is kapott. A New York-i filmmustrán Laura Poitras All the Beauty and the Bloodshed című dokumentumfilmjét is vetítik, amely Velencében a legjobb filmnek járó Arany Oroszlán-díjat nyerte el.

A programban szerepel Todd Field Tár című filmje Cate Blanchett-tel, és Kelly Reichardt Showing Up című alkotása Michelle Williamsszel a főszerepben.

A fesztiválon számos világpremiert is láthatnak a nézők: egyebek mellett Maria Schrader She Said című filmjét is, amely Harvey Weinstein bukott hollywoodi médiamogul szexuális zaklatásaival és a MeToo mozgalom elindulásával foglalkozik.

A New York-i Filmfesztivált október 14-én Elegance Bratton The Inspection című drámája zárja, amelyben egy fiatal fekete meleg férfi elhatározza, hogy a tengerészgyalogságnál akar szolgálni.
A filmfesztivál jubileumát a dedaline.com cikke szerint a felnőtté válásról, a család erejéről és az amerikai álomról szóló filmmel, James Gray Armageddon Time című önéletrajzi ihletésű drámájának bemutatásával ünneplik meg.

Dennis Lim, a fesztivál művészeti igazgatója felidézte, hogy az első New York-i Filmfesztivált Luis Bunuel Az öldöklő angyal című filmje nyitotta meg 1962-ben. A mustra kezdetben a Lincoln Center és a Modern Művészetek Múzeumának közös vállalkozása volt, és ez az együttműködés minden tavasszal folytatódik is a New Directors/New Films Festival keretében.

A hatvanadik évforduló alkalmából a filmfesztivál a története során először a Lincoln Centeren kívül, öt további New York-i helyszínen is bemutatkozik: a Staten Island-i Alamo Drafthouse Filmszínházban, a Brooklyni Zeneakadémián, a Bronx-i Művészeti Múzeumban, a harlemi Maysles Dokumentumfilm Központban és a queensi Mozgókép Múzeumban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top