+ Film

Tom Hanks izgalmas regényt ír

Tom Hanks

Tom Hanks a Hamletből idézve hozzátette: remélem, a könyv minél többet mutat a ‘véletlen végzetről, vak gyilkosságról’.

A filmgyártásról, egy sztárszereposztással készülő szuperhősös akciófilmről írt regényt Tom Hanks Oscar-díjas amerikai színész, akinek néhány éve már megjelent egy novelláskötete.

A The Making of Another Motion Picture Masterpiece (Egy újabb filmes remekmű elkészítése) című regény, amely nyolcvan évet fog át, a címben említett film bemutatójával éri el csúcspontját. A képregény ihlette produkció egy sok millió dollárból forgatott gigantikus akciófilm.

A regény szereplői között van háborúból visszatért veterán, egy tehetséges fiatal fiú, egy lelkes, excentrikus rendező, egy nagyképű, feltörekvő filmszínész és egy fáradhatatlan produkciós asszisztens is – sorolta a The Guardian online kiadása.

A könyvet a Penguin Random House adja ki, és egyszerre jelenik meg 2023. májusában Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban.

A Philadephia és a Forrest Gump című filmekért színészi Oscarral jutalmazott Hanks a regény megjelenésével kapcsolatban arról beszélt, hogy a filmkészítés hosszú időt felemésztő, kemény munka, amely örömteli és nehéz pillanatokat is tartogat.

„Ez a legnagyszerűbb munka a világon, és egyben a leginkább összezavaró is”

– fogalmazott.

Hanks a Hamletből idézve hozzátette: remélem, a könyv minél többet mutat a ‘véletlen végzetről, vak gyilkosságról’, amely egy filmben ‘tükröt tart mintegy a természetnek’, aminek tanúja (és okozója) voltam, mióta beléptem a színészek céhébe”.

Tom Hanks 2017-ben megjelent Uncommon Type című novelláskötete, amely különleges, mechanikus írógépgyűjteményének egy-egy darabját állította az elbeszélések középpontjába, Nagy-Britanniában több mint 230 ezer példányban fogyott el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top