+ Performansz

A hegy tetejéről milyennek látszik Putyin?

A hegy

A hegy a legjobb előadásért járó Drac d’Or díjat nyerte el a spanyolországi Lleida városában megrendezett színházi fesztiválon.

A hegy című előadásával ismét Magyarországra érkezik a spanyol Agrupación Senor Serrano. A barcelonai színházi társulat csütörtökön lép fel a Trafó – Kortárs Művészetek Házában.

A társulat, amely 2015-ben a Velencei Biennálé Ezüst Oroszlán Díját is elnyerte, második alkalommal szerepel a Trafó nagytermében. A 2016-ban bemutatott, Egy ház Ázsiában című előadáshoz hasonlóan A hegy című produkcióban is keveredik a szöveg, a videó, a hang és a makettek. Ez a sokszínű eszközhasználat a társulat védjegyévé vált, amellyel folyamatosan tágítják a színház határait – olvasható a Trafó honlapján.

A hegy című előadás korunk kapcsolatát vizsgálja az igazság és a bizalom jelenségeivel.

A hegy

© Jordi Soler

Mint írják, beszédes történelmi és közéleti példák felvonultatásával (mint a Mount Everestre induló első expedíció, vagy Orson Welles pánikkeltő rádióműsora, vagy Vlagyimir Putyin személye) állít tükröt valóságérzékelésünknek, miközben a színpadon baseballt játszó tollaslabdázók, közönséget fürkésző drónok, váratlan hószakadás és álhírhonlapok bolygatják a fantáziánkat.

Tévé- és mobilképernyőket idéző projekciók, makettek és megbízhatatlan narrátorok vezetik végig a nézőt az információtúltengés jelenségének azon hatásain, amelyek mindennapjainkat is meghatározzák – áll a darab ismertetőjében.

Az előadás azt a kortalan eszmét kérdőjelezi meg, amely szerint ha az ember leküzdi minden nehézségét, maga mögött hagyja aggodalmait és ezáltal „felér a hegy tetejére”, képes elérni egy olyan állapotot, ahol a világ immár teljes valóságában terül elé – nem csak különböző tükröződéseken át.

A hegy

© Jordi Soler

A darab az igazság mítoszának térkép nélküli felfedezőútjára invitálja a nézőket – írják a közleményben.

A hegy a legjobb előadásért járó Drac d’Or díjat nyerte el a spanyolországi Lleida városában megrendezett színházi fesztiválon.

Az Agrupación Senor Serrano színházi társulat eredeti produkciókat készít az emberi természet jelenkori (vagy általuk éppen legaktuálisabbnak érzett) ellentétes aspektusairól.
Az előadásról további információ ezen az oldalon érhető el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top