+ Média

A Tilos Rádió frekvenciát kapott

Tilos Rádió

A Budapest 90,3 MHz frekvencia használatára kiírt pályázatot a Tilos Kulturális Alapítvány nyerte, vagyis a Tilos Rádió.

A Budapest 90,3 MHz frekvencia használatára kiírt pályázatot a Tilos Kulturális Alapítvány nyerte, amely a Tilos Rádió működését szolgálja – tudatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Tilos Kulturális Alapítvány – a médiatanács döntése értelmében – 10 évre nyerte el a jogot arra, hogy a frekvencián közösségi rádiót működtethessen.

Közölték azt is: nézői bejelentésre vizsgálta a hatóság a Netflix „Hogyan irányítsd az elméd” című műsorát, és megállapították, hogy a négyrészes sorozat a pszichedelikus szerek hatásait olyan módon mutatja be, hogy az a 18 év alatti korosztályt a műsorban szereplő narkotikumok kipróbálására ösztönözheti.

A készítők részletesen foglalkoznak a kábítószerek állítólagos pozitív hatásaival, ugyanakkor a veszélyeket csak felületesen és hiányosan említik – tették hozzá.

A műsorszámot a Netflix 16 éven felülieknek besorolással tette közzé, azonban a médiatanács döntése értelmében a 18 év felettieknek szóló korhatár-kategóriába kellett volna sorolni, és olyan hatékony műszaki megoldással ellátni, amely biztosítja, hogy a műsorszám kiskorúak számára ne legyen elérhető – emelték ki.

A Netflix Hollandiában bejegyzett társaság, így a holland médiaszabályok vonatkoznak rá, a magyar hatóság – főszabály szerint – nem járhat el vele szemben. A médiatanács ezért értesíti a Commissariaat voor de Media (CvdM) holland társhatóságot, rendelkezésükre bocsátja saját vizsgálati eredményeit, és kéri tőlük az eset kivizsgálását – áll a közleményben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top