+ Pályázat

A Vatikán pályázatot hirdet

vatikán

Rendszerint huszonöt évente kerül rá sor, de a pápa hirdethet rendkívüli szentévet. Így tett Ferenc pápa is

Pályázatot hirdetett szombaton a szentévvel kapcsolatos vatikáni kezdeményezések összehangolásáért felelős Evangelizációs Dikasztérium a 2025-ös szentév hivatalos himnuszának megkomponálására – írta a CNA katolikus hírügynökség és vaticannews hírportál.

A pályaműveket, amelyeket Pierangelo Sequeri teológus olasz nyelvű szövegéhez kell elkészíteni, 2023. január 16. és március 25. között lehet benyújtani, a győztest zsűri választja ki a Szakrális Zene Pápai Intézetével együttműködve.

A himnusz címe a 2025-ös szentév tematikája nyomán „A remény zarándokai”, a refrénje nyers fordításban „Reményem élő lángja/Érjen el hozzád ez ének! Végtelen élet bölcsője, utamon bízom Tebenned.”

A pályázathoz ének- és orgonaszólam kottáját kell csatolni. A himnusznak mind a gyülekezet, mind négyszólamú templomi kórus általi előadásra alkalmasnak kell lennie.

A jubileumi vagy szentév különleges év a katolikus egyházban, a kegyelem és a zarándoklat ideje. Rendszerint huszonöt évente kerül rá sor, de a pápa hirdethet rendkívüli szentévet. Így tett Ferenc pápa is, amikor 2015 és 2016 között rendkívüli szentévet hirdetett, amelyet az isteni könyörületességnek szentelt.

A legutóbbi hagyományos „nagy jubileumi év” 2000-ben volt II. János Pál pápasága alatt, amelynek a témája „Krisztus tegnap, holnap, örökké” volt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top