+ Képzőművészet

Pályázat: 1 millió forintos fődíj vízrajzi térképek témában

vízrajzi térképek

Egymillió forintos fődíjjal hirdet vízrajzi térképek témájában képzőművészeti pályázatot a Vízügy Duna Múzeuma és a Várfok Galéria.

Egymillió forintos fődíjjal hirdet vízrajzi térképek témájában képzőművészeti pályázatot a Vízügy Duna Múzeuma és a budapesti Várfok Galéria. A műveket jövő év március 31-ig várják.

A Duna Múzeum és a Várfok Galéria közti együttműködés a 2022-es Árapály tényezők című időszaki kiállítással vette kezdetét, amelynek során a vízhez, a tengeri utazáshoz, az árapály jelenséghez, a fürdőzéshez kötődő műalkotások a Múzeum gyűjteményének témáihoz kapcsolódtak.

A kiírásra olyan műveket várnak, amelyek a vízrajzi térképek témáját, formáját értelmezik újra a művészet eszközeivel. A pályázat kiírói arra kíváncsiak, hogyan alkotnák meg saját vízrajzi térképüket a művészek, vagy milyen módon tudnák beemelni a vízrajzi térképek formavilágát képzőművészeti kompozíciókba.

A pályázat célja, hogy szorosabbá tegye tudomány és művészet kapcsolatát, előmozdítsa új műalkotások létrejöttét és kifejezze a kortárs művészet iránti elkötelezettségét.

A műveket az erre az alkalomra felkért zsűri bírálja el és dönt a díjak odaítéléséről.

A zsűrit Kovács Krisztina, a Várfok Galéria művészeti vezetője, művészettörténész; Róka Enikő, a Budapesti Történeti Múzeum, Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár vezetője, művészettörténész és Szöllősi-Nagy András, mérnök, hidrológus, az MTA doktora, műgyűjtő alkotja.

A pályázat részleteiről a Duna Múzeumban kaphatnak részletesebb információt az érdeklődők.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top