+ Irodalom

Séra András új könyve a mandalák világába vezet

séra andrás

Egy különleges új könyvvel jelentkezett idén nyáron a Librarius portál vendégszerzője Séra András, Séta a mandalák kertjében címmel.

Egy különleges új könyvvel jelentkezett idén nyáron a Librarius portál vendégszerzője Séra András, Séta a mandalák kertjében címmel, ami az Országos Széchényi Könyvtár jóvoltából már ingyenesen letölthető az érdeklődőknek. Azok számára lesz érdekes ez a mű, akiket mélyebben érdekel a svájci pszichológus, Carl Gustav Jung munkássága, azon belül is a személyiség, a lélek, és az ecset találkozása, avagy a mandalák különleges világa. Churchilltől Monet-ig, a keleti miszticizmustól a zürichi reptér építészetéig különböző témák bukkannak elő, és a szerző saját, amatőr festményei is talán kedvet csinálnak majd az olvasónak ahhoz, hogy bátran ecsetet ragadjon ő is, és a saját mandalái mélyére tekintsen.

A könyv Előszava bevezet abba a világba, amivel a könyvben találkozhatsz

Önismereti sétára hívom most az olvasót, tegyünk egy kellemes kört a mandalák különös kertjében. Saját, privát kis ligetembe hívom meg önt azzal a céllal, hogy mélyebb betekintésünk legyen önmagunkba, a személyiségünkbe, a lelkünkbe és az életünkbe. Néhány mandalámat kívánom megmutatni, hogy inspirálólag hasson. És még néhány híres ember festményét is megnézzük. Viszont a könyvnek már most ezen a pontján be kell vallanom önnek, hogy a végére talán több lesz a kérdés, mint a válasz.

Ez nem egy megmondó-könyv kíván lenni. Nincs ambícióm híveket gyűjteni, és megoldásokat sem akarok szállítani, se bevált praktikákat hirdetni. Sokkal inkább arra szeretném sarkalni önt, kedves olvasó, hogy legyen nyitott, érdeklődő és kiváncsi, legyenek kérdései, ráadásul olyanok, amelyek mélyrehatóak. Ha ezzel a könyvvel kapcsolatban ezt az ajánlatot mégis kevésnek érzi (talán jogosan), akkor viszont a megoldásért és válaszokért, hadd ajánljam figyelmébe Carl Gustav Jung svájci pszichológus teljes munkásságát. Róla bővebben a következő fejezetben lesz szó.

Hogy pontosabban fogalmazzam meg a könyv célját, ez a sajátos kis séta a mandaláim kertjében egyfajta bevezetés lesz Jung apó különös világába. Valamifajta ráhangolódás lesz ez az ő mesteri munkásságára, arra az önismereti utazásra, aminek csupán egyik fejezete a mandalák rejtélyes és varázslatos világa. Nem kíván tehát több lenni ez a könyv, mint csupán egy előszoba. Ezesetben: előkert.

Sétáljunk tehát egyet a mandalák ligetében, aztán majd meglátja az olvasó, hogy lesz-e kedve továbbhaladni, és a tudatosság egy magasabb fokára lépni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top