+ PR-cikk

Matracvásárlás józan gondolkodással

matracvásárlás

A matracvásárlás senkinek sem tartozik a kedvenc foglalatosságai közé, hiszen olyan sokféle szempontot kell mérlegelni, és még akkor sem lehetünk biztosak a legtöbb webáruház esetében, hogy jól döntöttünk. Sokszor csak több éjszakányi alvás után dől el, hogy valóban a kiválasztott matrac lesz-e az igazi.

Csakis próbálással szabad matracot vásárolni

Az elmúlt évtizedek online vásárlás felé történő elmozdulása azt vonta maga után, hogy szinte mindent tudunk már az internetes felület segítségével vásárolni. Ha valaki teljesen megbízik pl. ruhavásárlásnál a méretezés megadásában, akkor bátran lehet onnan venni holmikat, de bútoroknál azért már más a helyzet.

A Nonstop Bútor webáruház matracai esetében, mint ahogy minden bútoruknál, lehetőség van személyes egyeztetést követően bemenni a bemutatóterembe és kipróbálni az adott típust, hogy megfelelő-e.

Matracoknál igen fontos, hogy a megszokott alvási vagy ülési testhelyzetünket vegyük fel, és így nézzük meg, mennyire igazodik a matrac a testünk vonalához, figyeljük meg, hogy érezzük magunkat rajta.

Az alvás mindenekelőtt

Sokan ölnek irdatlan mennyiségű pénzeket táplálkozási szokásaik megreformálásába vagy épp testsúlyuk csökkentésébe, de az alvásuk minőségére kevesen áldoznak, holott ez lenne az alapja az egész életnek. Amilyen éjjel az alvásunk, olyan lesz az egész napunk is. Ha nem megfelelő matracon alszunk, akkor másnap fáradékonyabbak, ingerültebbek leszünk.

Hosszú távon pedig a nem megfelelő minőségű alvás számos egészségügyi probléma forrása lehet, mind idegrendszeri, mind mozgásrendszeri területeken, valamint anyagcsere-változásokat is generálhat.

Matracválasztási szempontok

Kérdés, hogy önálló matracot szeretnénk egy meglévő ágykerethez vagy pedig komplett fekvőhelyet. Ez utóbbi esetében szét lehet nézni a Nonstop Bútor kárpitozott ágyai között, amelyek már kész megoldást kínálnak – akár megerősített vázszerkezetű matracokkal. A webáruházban rugós vagy szivacsos matracok között lehet választani.

Amennyiben egy franciaágy betétjei szorulnak cserére, javasolt átgondolni, hogy két egyforma vagy személyre szabott ágybetéteket veszünk-e, hiszen összetételben különböznek a matracok és másfajta matracra van szüksége egy 50 kilós embernek, mint egy 150 kilósnak, ha nagyon a végleteket nézzük.

A meglévő ágykeret megszabja a leendő matracaink méretét, de mérlegelendő, hogy széltében vagy hosszában ténylegesen kényelmes-e a meglévő ágykeret méretezése. A matracunk kiválasztását befolyásolja, hogy veszünk-e rá fedőmatracot. Vannak, akik a memóriahabos változatra esküsznek, de érdemes annak is utánaolvasni a cég weboldalán.

Számtalan kapcsolódó szolgáltatásuk közül a matracokat is érinti néhány. Miszerint, ha Ön nem tud választani a szivacsos vagy rugós kivitel között, hazaviheti mindkettőt és otthonában választhat. Kipróbálás után cserére sajnos nincs mód, de ha csomagolásában marad az áru, akkor megoldható a visszavétel. További részletek a Nonstop Bútor weboldalán találhatók.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top