+ PR-cikk

Mit szólnál egy klassz kis relaptophoz?

laptop

Persze a használt laptop ötlete nagyszerű, de fabatkát sem érne, ha az újonnan vásárolt gépek klasszisokkal jobbak lennének.

Nem, nem írtuk rosszul a szót, csupán kreáltunk egyet a repohár, a refashion, recycle mintájára, amelyekben a hangsúly minden esetben az újra szócskán van.

Egy pohár, amiből újra meg újra iszol. Egy ruhadarab, amely újrahasznosított anyagokból készül. Egy műanyag csomagolás, amely a szelektív hulladékgyűjtőben új életre kel. Most akkor már kitalálod, mit értünk relaptop alatt?

Hogyan lehet egy laptop újrahasznosított?

Leggyakrabban például úgy, hogy a rövid és kímélő irodai használat után a vállalat vezetője úgy dönt, a legfrissebb és legújabb gépeket szeretné látni az alkalmazottai asztalán, így a lecserélt darabok a Greenlaptop.hu használt laptop webáruházának virtuális polcaira kerülnek.

Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy az irodaasztalról egyből a webáruház raktárának a polcaira kerül bedobozolva, hiszen előtte még pár kör vár az újrahasznosításra kiszemelt Lenovo laptopokra.

Többek között például egy gondos vizsgálat, ami során minden lehetséges problémát vagy eltérést feltárnak, pontosan diagnosztizálnak, majd gondos javítás és felújítás után egy újabb alapos fázis következik, méghozzá a tesztelés szakasza. Ekkor vetik alá egy hosszabb tesztüzemmódnak a laptopokat, hogy meggyőződjenek arról, hogy valóban úgy működnek, ahogy legújabb társai teszik.

Ezt megspékelve még két év garanciát is adnak a termékeikhez, így biztos lehetsz abban, hogy nem leszel semmilyen átverés áldozata.

A használt Lenovo is ugyanazt tudja, mint az új?

Attól, hogy kész vagy lemondani egy-két dologról a bolygónk jövőjének érdekében, az még nem jelenti azt, hogy az életminőségedből is engedni kellene.

Persze a használt laptop ötlete nagyszerű, de fabatkát sem érne, ha az újonnan vásárolt gépek klasszisokkal jobbak lennének az újrahasznosított gépeknél. Szerencsére azonban a helyzet az, hogy a használt Lenovók pontosan ugyanazt tudják, mint a gyári dobozból elővarázsolt társai, így nemcsak a Föld, de a te érdekeid sem sérülnek akkor, ha újrahasznosított laptopot vásárolsz.

Az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy mindezt sokkal olcsóbban is megúszod, mintha vadonatúj Lenovo lapotopot vásárolnál, legyen az bármilyen akciós is.

Egy kis lépés neked…

De egy hatalmas lépés a Földnek, hiszen az elektronikai hulladékok jelentik az egyik legnagyobb veszélyt a bolygónkra és annak élővilágára.

A megunt, elhajított, trend miatt lecserélt elektronikai cikkek ugyanis vagy a hulladékégetőben végzik a levegőt szennyezve, vagy nyomorgó országokban létrehozott szeméttelepek kupacát növelik, további nehézséget okozva a már amúgy is nehéz sorsú emberek számára.

Hogy ezt elkerüld, neked csupán annyi a teendőd, hogy a vadiúj laptop helyett a Greenlaptop.hu felújított, prémiumminőségű gépi közül választasz, és még spórolsz is. Nem tűnik olyan nehéz feladatnak, ugye?

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top