+ PR-cikk

Kinek érdemes előfizetni VPS csomagra?

vps

Elég, ha nagyjából tisztában vagy az erőforrásigényeiddel. Idő közben ugyanis bármikor válthatsz nagyobb VPS csomagra.

Keresés a weben

Az osztott tárhely nem jelent mindenki számára ideális megoldást. Ha egy weboldal elér egy bizonyos látogatottságot, esetleg valamilyen unikális beállításra, különleges modulra van szükség, akkor szintén más megoldás után kell nézni.

Mi az a megoldás?

Ilyen helyzetben érdemes megfontolni a VPS bérlést az AB Plusztól. A VPS, azaz a virtuális szerver sokkal jutányosabb áron érhető el, mintha fizikai szervert akarnál bérelni. További jó hír, hogy kitűnően lehet skálázni. Ha a CPU-t vagy a memóriát bővíteni kell, akkor ehhez mindösszesen egy újraindítást kell eszközölni.

Ha olyan termékeket vagy szolgáltatást nyújtasz, ahol nagy a verseny, akkor bizonyára fontos számodra az, hogy gyors legyen a weboldalad. A csigalassú honlapokat hamar otthagyják az emberek, és a keresőmotorok sem értékelik jól, ha hosszú másodperceket kell várni a weboldal betöltésére. A gyorsasághoz egyenes út vezet a HDD VPS megoldásokon keresztül, és így ráadásul egyidejűleg számos látogatót is ki tudsz szolgálni.

Annak érdekében, hogy kellően gyorsan töltsenek be a weboldalak, az AB Plusznál úgy döntöttek, hogy a szervereket a legmodernebb SATA HDD háttértárolókkal szerelik fel.

Ezzel jó, ha tisztában vagy

Sokan a céges szervereiknek csak egy kis részét használják ki, erről konkrét statisztikák is vannak. Mégis mind a mai napig rengetegen költenek százezreket szerverek megvásárlására, majd aztán havonta tízezreket kell hosztingra költeni.

Ezzel szemben a VPS költséghatékony megoldást jelent, és mindenkinek ideális lehet, aki dedikált erőforrást szeretne, de nem tud vagy nem akar saját szervert venni és üzemeltetni azt.

A virtuális szerver esetében dedikált erőforrások fognak a rendelkezésedre állni a processzor, a memória és a tárterület tekintetében is. Ezzel kizárólag a te szervered fog tudni gazdálkodni. Jó, ha tudod, hogy a virtuális szerverek teljes mértékig el vannak különülve egy fizikai szerveren, és saját operációs rendszerrel dolgoznak.

Miből áll egy VPS csomag?

A példa kedvéért tekintsük át, hogy mit kapsz a pénzedért, ha megrendelsz egy alap VPS csomagot az AB Plusznál. Ehhez a csomaghoz 256 MB RAM jár, ezenfelül 1 db vCPU, 10 GB HDD tárhely és 1 db fix IP cím. Kapni fogsz még Root SSH hozzáférést, valamint a csomag része a Vmware hypervisor és a választható operációs rendszer.

Dönthetsz úgy, hogy havidíjat fizetsz, ám az éves díj kedvezményesebb. Természetesen vannak nagyobb csomagok is, amihez több RAM és több HDD tárhely jár, kérhetsz akár 6 GB RAM-ot, amihez 3 db vCPU-t, 200 GB HDD tárhelyet és 2 db fix IP címet kapsz.

Nem kell azonban túllőnöd feleslegesen a célon. Elég, ha nagyjából tisztában vagy az erőforrásigényeiddel. Idő közben ugyanis bármikor válthatsz nagyobb VPS csomagra, csupán egy rövid leállást fogsz tapasztalni, és máris ki tudják bővíteni a VPS-edet.

Kérdezz bátran!

Ha egyedi megoldásokra vágysz, vagy a megfelelő csomag kiválasztásában kellene egy tipp, akkor bátran keresd a cég ügyfélszolgálatát. Az igényfelmérésért és a szakmai tanácsadásért nem is kérnek pénzt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top