+ PR-cikk

Miért olyan népszerű a babafészek?

babafészek

Mivel a babafészek nem olyan ismert még nálunk, először is bemutatjuk, honnan ered és mire használják…

Napjaink egyik legnépszerűbb babaszobai textíliája a babafészek. Sok kismama listájára került fel mint beszerzendő termék, ami már előre bekészítve várja az újszülött hazaérkezését. A babafészek divatos és praktikus kiegészítő, mutatjuk, mit kell róla tudni.

Mi az a babafészek?

Mivel a babafészek nem olyan ismert még nálunk, először is bemutatjuk, honnan ered és mire használják. Érdemes elolvasni a róla szóló információkat, hiszen manapság sok szülő választja inkább ezt a textíliát a pólya és a rácsvédő helyett.

Aki még nem látott ilyen babaszoba kiegészítőt, nézzen szét a Baby Lion webáruház babafészek kínálatában, mert ott többféle típust is talál. És ha egyszer valaki meg is tapogat egy ilyen babaholmit, nem lesz kérdése többé: azonnal be akar szerezni egyet – vagy rögtön kettőt.

De haladjunk sorjában! A babafészek a skandináv országokból ered, ott ebbe bugyolálják be az újszülötteket, mikor kijönnek a kórházból. Erősebben tart ugyanis, mint egy pólya, lévén, hogy egy magasított peremmel van körülvéve. Mint egy fészek tehát, körbeöleli a babát, ezáltal megnyugtatja.

A babafészek haszna

Mit tud még a babafészek? A babaszobák egyik legszebb kelléke, hiszen rendkívül mutatós a kiságyban elhelyezve. A legfőbb célja, hogy a babát védelmezze: olyan közeget teremt számára, mint amilyen az anyaméhben volt. Sokan rácsvédő helyett is használják, hiszen a babafészekből a gyermek nem tud kiesni.

Szoptatós párnának is kiváló, és a pólyát is helyettesítheti. Fel lehet venni a babafészekkel együtt a babát, ha ringatni szeretnénk vagy megetetni. Ha pedig közben elaludt, észrevétlenül visszafektethetjük a kiságyba.

Az ismerős környezet a biztonságot és nyugalmat garantálja. Így akkor sincs gond, ha a család elutazik, és a picurt új helyen kell altatni, azaz nem a megszokott ágyikójában tér nyugovóra. Hiszen a babafészek ugyanúgy körbeöleli őt, mint más éjszakákon, így nem is veszi észre a változást.

Még számtalan felhasználási módja ismert a terméknek: utazóágyban, babaöbölben is elhelyezhető, de akár a kanapéra is tehető napközben, míg játszunk a babával. Este pedig magunk közé vehetjük a csöppséget a babafészekben, ahonnan biztosan nem fog kifordulni, nem fogunk ráfeküdni.

Milyen babafészkek vannak?

A babafészeknek több fajtája kapható a Baby Lion bababoltban is. A legnépszerűbbek a kifordíthatók, mert ezek mindkét fele használható. Érdemes olyat választani, ami passzol a babaszoba többi textíliájához: a takaróhoz, a függönyhöz, az ágyra akasztható tárolóhoz.

Anyaga legtöbbször puha pamut, könnyen tisztítható, mosás után gyorsan szárad. Célszerű azonban rögtön kettőt venni, hogy a két mosás között is tudjon a pici nyugodtan aludni.

A Baby Lion fonott babafészkei később rácsvédőként is szolgálhatnak, a kerek babafészkek pedig ideálisak játékkuckó kialakításához is.

A babafészkek a gyerekkel együtt nőnek, mivel alul egy masnis megkötővel állítható a hosszuk. Arra kell csak figyelni, hogy ez a rész mindig a baba lába felé legyen, sose a fejénél!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top