+ Tánc

Courtney Richardson balettművész jótékonysági gálán lép fel az Operettszínházban

Courtney Richardson a szeptember 10-ei gálán első ízben áll majd a magyar közönség elé.

fotó: youtube.com

Kálmán Imre munkássága előtt tisztelgő gálaműsort ad szeptember 10-én az idén 100 éves Budapesti Operettszínház, amelyen a dalszínház neves előadói mellett a drezdai Operaház első szólistája, Courtney Richardson és Simon István balettművész is fellép. A szombati jótékonysági gála bevételével az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja az Operett.

Az idén 100 éves Budapesti Operettszínház a Te rongyos élet című gálával indítja új évadát. Az est Kálmán Imre munkássága előtt tiszteleg, és a legendás zeneszerző élettörténetén vezeti végig a nézőket, Homonnay Zsolt rendezésében. Az előadás során felcsendülnek többek között a Marica grófnő, A bajadér, a Csárdáskirálynő és A cirkuszhercegnő című operettek legismertebb dallamai is.

Az Operettszínház előadói mellett két világszinten elismert balettművész is fellép majd az esten: Courtney Richardson, a drezdai Semperoper prímabalerinája, valamint Simon István balettművésze. Courtney Richardson ezen az esten áll először magyar közönség elé. Az amerikai származású balettművész egy speciális terület, a posztklasszika egyik legkiválóbb nemzetközi képviselője.

Tanulmányait a Kanadai Nemzeti Balettiskolában végezte, majd a Kanadai Nemzeti Balett, később pedig a Flandriai Királyi Balett társulatának tagja volt, jelenleg a drezdai Semperoper Balett első szólistája. Kimagasló szakmai munkáját több díjjal is elismerték. Simon István korábban a drezdai Semperoper, a Magyar Nemzeti Balett és a dortmundi Opera első szólistája is volt. A Budapesti Operettszínházat szólistaként és balettmesterként is képviseli. Több táncstílusban is kipróbálhatta magát, a nagy klasszikus balettektől a kortárs kísérletekig.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Budapesti Operettszínház és elismert művészei is az autizmus ügye mellé álltak. Elsődleges célunk az érzékenyítés és a társadalom edukálása az autizmust érintő kérdésekről. Fontos számunkra a spektrumzavarral foglalkozó intézmények és szakemberek támogatása is”

– idézi a közlemény Szijjártó-Nagy Szilviát, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnökét, aki hozzátette, hogy mindemellett számos társszervezettel is együttműködnek, hogy minél szélesebb körben, minél több érintettnek segíthessenek. A Te rongyos élet gálán fellépnek az Operettszínház művészei, többek között Bojtos Luca, Bordás Barbara, Kiss Diána, Dénes Viktor, valamint Dolhai Attila – áll az összegzésben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top