+ Zene

Ezeken a helyszíneken lép fel a Liszt Ferenc Kamarazenekar

A Liszt Ferenc Kamarazenekar jövő márciusban ünnepli megalakulásának 60. évfordulóját, amire különleges koncerttel készülnek.

fotó: youtube.com/Liszt Ferenc Kamarazenekar
Keresés a weben

Szeptemberben több helyszínen is fellép a Liszt Ferenc Kamarazenekar, amely megalakulásának 60. évfordulója alkalmából két, egymást követő bérletet is meghirdet. Az együttes csütörtökön az I. Távol-Keleti Komolyzenei Fesztivál nyitóhangversenyén a Magyar Zene Házában, két nappal később a Pozsonyi Pikniken játszik. Szeptember 10-én Szentendrén, a Keresztelő Szent János-templomban a Nyitott Templomok Hétvégéjén a zenekar tagjai, Horváth Róbert, Kovács Attila (hegedű), Németh-Izsák Ilona (brácsa) és Lukácsházi György (cselló) Händel, Vivaldi, Haydn, Mozart, Boccherini, Toselli és Weiner műveiből összeállított műsorral várják a közönséget.

Az együttes 2023 márciusában ünnepli megalakulásának 60. évfordulóját. Ebből az alkalomból a 2022/23-as évadra két, egymást követő bérletet hirdet meg négy-négy koncerttel. A Zeneakadémia-bérletben elsőként október 1-jén, a zene világnapján Várdai István csellóművésszel két Haydn-remekművet és Beethoven monumentális Eroica-szimfóniáját szólaltatják meg. A második koncerten a Kis éji zene is felcsendül, és először lép fel Budapesten az együttes angol vendége, Benjamin Grosvenor zongoraművész.

A december 4-ei koncerten Prokofjev, Hartmann és Beethoven alkotásai szólalnak meg Liza Ferschtman hegedűművész és Pablo Barragán klarinétművész közreműködésével. A sorozat záró estjén Emmanuel Pahud fuvolaművész lép színpadra, ezzel a koncerttel kezdi a zenekar a megalakulásának 60. évfordulóját ünneplő kiemelt rendezvények sorát. Az együttes új bérletében 2023 februártól májusig három koncert a Zeneakadémián és egy hangverseny a Müpában várja a közönséget.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top