+ Irodalom

A Kertész Imre Intézet utazó tárlata

kertész imre intézet

Ingyenesen letölthető és utaztatható formában is elérhető a Kertész Imre Intézet legújabb időszaki kiállítása…

Új, ingyenes utazótárlatot kínál kiállítóhelyeknek, kulturális centrumoknak és oktatási intézményeknek a Kertész Imre Intézet.

Ingyenesen letölthető és utaztatható formában is elérhető a Kertész Imre Intézet legújabb időszaki kiállítása, amely Nobel-díjas írónk életútját mutatja be főbb műveinek máig érvényes üzenetein keresztül.
A tizennégy roll-up-ból álló kiállítási anyag és nyomtatható tablók az Intézet honlapján, az aktuális kiállítások menüpont alatt találhatók.

A tárlat anyagát a www.kerteszintezet.hu weboldalon történő regisztrációt követően ingyenesen igényelhetik könyvtárak, művelődési házak, kulturális centrumok, irodalomkedvelő közösségi terek, kiállítóhelyek vagy akár oktatási intézmények is – közölte az intézmény.

A Kertész Imre munkái mellett Arthur Koestler, Giorgio Pressburger, Petri György és Pilinszky János hagyatékrészeit, valamint Sziveri János teljes hagyatékát is kezelő Intézet a Múzeumok éjszakáján nyitotta meg kültéri kiállítását a Benczúr utca 46. szám előtt. A Szabadságról című Kertész Imre-tablókiállítás a kéziratok és fényképek mellett Nobel-díjas írónk szépprózai műveiből, naplófeljegyzéseiből és nyilatkozataiból válogat.

A hét, egyenként kétoldalas tablóból álló tárlat olyan főbb témakörök köré rendeződik, mint a szabadság és valóság; a túlélés és önmegértés; az egyén, a sors és a történelem viszonya; a tudás és a felelősség; a remény és a szeretet. A kiállítás megidézi az auschwitzi túlélő tapasztalatait csakúgy, mint az Európa nyomasztó örökségét kíméletlenül elemző és a hazánk, kultúránk jövőjéért aggódó magyar író gondolatait is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top