+ Gasztro

Sóletfesztivál

sóletfesztivál

Sóletfesztivál ízletes konyhájával veszi kezdetét vasárnap a Budai Parkszínpadon a Zsinagógák Hete rendezvénysorozat.

Keresés a weben

Sóletfesztivál ízletes konyhájával veszi kezdetét vasárnap a Budai Parkszínpadon a Zsinagógák Hete rendezvénysorozat, amely változatos kulturális és szórakoztató programokkal várja szeptember 7-ig az érdeklődőket Budapesten és vidéki helyszíneken.

A programsorozat nyitónapján a látogatók ízelítőt kaphatnak Magyarország, Izrael és Líbia hagyományos sóletjéből, de vegán sóletet, és kóser édességeket is meg lehet kóstolni – tájékoztatta a Egységes Magyarországi Izraelita Közösség (EMIH) – Magyar Zsidó Szövetség.

A legkisebbeket ugrálóvár, vetélkedők, kézműves programok, a nagyobbakat óriási társasjátékok várják. Koncertet ad a Kalap Jakab és a Hot Jazz Band zenekar, valamint zsidó meséket ad elő a Babka-báb társulat.

A tájékoztató idézi Köves Slomót, az EMIH vezető rabbiját, aki azt mondta, hogy az immár hetedik alkalommal megrendezendő Sóletfesztiválra mindenkit várnak, akit érdekel a zsidó kultúra és gasztronómia, és egy tartalmas napot szeretne eltölteni a családjával.

“Ezzel a fesztivállal is szeretnénk megmutatni, hogy a zsidóság nyitott, befogadó, folyamatosan fejlődő közösség, amely ugyanakkor büszkén őrzi hagyományait”

– tette hozzá.

Augusztus 28-án este a Budai Parkszínpadon a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertjén zsidó témájú vagy zsidó szerzők által komponált filmzenék csendülnek fel.

Szentendrén augusztus 31-én Flamm Ferenc litográfiáiból nyílik kiállítás  majd a szlovákiai Mojse Band trió zenél. Szeptember 3-án, a budai Várban zsidó emlékhelyeket látogathatnak meg az érdeklődők.
Szeptember 4-én a Komádi Gyermekotthon lakóinak mindennapjai által ihletett előadás szerepel a programban, utána a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai lépnek fel.

Márai Sándor felesége, Lola naplójából Schell Judit ad elő részleteket szeptember 5-én.

A programsorozat részeként, augusztus 30-án, megnyílik a megújult Vasvári Zsinagóga, szeptember 7-én átadják a debreceni Zsidóházat, amely kulturális, oktatási és hitéleti programok mellett a kóser Hamsza étteremnek is otthont ad. Ugyanezen a napon tartják Debrecenben Faigen Sámuel rabbi avatását, neves külföldi vendégek jelenlétében.

A részletes program a www.zsinagogakhete.hu oldalon érhetők el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top