+ Történelem

Királyság legyen Magyarország államformája civilek szerint

királyság

A civil szervezet szerint csak a napi politikától mentes széleskörű nemzeti összefogás révén, csak egy királyság keretében érhető el…

A Honfoglalás 2000 Egyesület módosítaná az alaptörvényt, melynek értelmében Magyarország államformája királysággá változna.

„A fejlődés, biztonságunk, s a nemzeti összetartozás érdekében, az egymásra való figyelés és a gondoskodás megteremtése céljából meg kell változtatni a magyar Alkotmányt”

– közölte az állami hírügynökség Országos Sajtószolgálatával a Honfoglalás 2000 Egyesület.

A civil szervezet kezdeményezi, hogy a jövőben ne köztársasági, hanem királyság államformában működjön hazánk. Király nélküli királyság legyen Magyarország! Erre volt már példa történelmünkben, s több európai országban is kormányzó irányította hazáját.

A királyság I. István megkoronázásával jött létre, most pedig egy hét-kilenctagú ismert, független, tekintélyes személyiségekből álló (pl. Korona) testület ellenőrizhetné az alkotmányos működést – írták.

A civil szervezet szerint csak a napi politikától mentes széleskörű nemzeti összefogás révén, csak egy királyság keretében érhető el, hogy a magyarok összefogjanak, véget vessenek „az átkozott belharcnak”.

„Isten óvja a Magyar Királyságot!”

– olvasható a közlemény végén.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top