+ vallás

Több mint százéves templomot bontanak le Philadelphiában

templom

A kéttornyú, 30 méter magas Szent Lőrinc templomot lengyel bevándorlók adományaiból építették a XIX. század második felében.

Philadelphiában a hétvégén megkezdték egy XIX. századi, lengyel bevándorlók támogatásából épített, mára bezárt templom bontását, a helyiek éveken át próbálták megmenteni a történelmi épületet, amelynek helyére többemeletes lakóház kerülhet.

Az 1882-ben épült templomra tavaly adott ki bontási engedélyt a város. A 2014-ben rossz állapota miatt lezárt Szt. Lőrinc templom szerepel Philadelphia történelmi emlékeinek jegyzékében, a város történelmi bizottsága arra kötelezte az ingatlanfejlesztőt, hogy az egyházi épület homlokzatát őrizze meg, vagy építse újra.

A The Philadelphia Inquirer című helyi lap beszámolója szerint a templom helyére kiadott építési engedélyt, amely nyolc emeletes társasház építésére szól, megfellebbezték.

A kéttornyú, 30 méter magas Szent Lőrinc templomot lengyel bevándorlók adományaiból építették a XIX. század második felében. A philadelphiai főegyházmegye 2014-ben jelentette be a bezárást a templom rossz állapotára, elsősorban az omladozó homlokzatra hivatkozva. Akkori számításaik szerint a homlokzat helyreállítása 3,4 millió dollárba került volna, de, a templomi megmentésén dolgozó helyi közösség szerint 700 ezer dollárból megoldható lett volna a javítási munka.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top