+ Film

Csődöt jelenthet a Cinema City

Cinema City

A magyarországi moziüzemeltetésből ismert Cinema Cityt is birtokló cégnél több mint 4,800 milliárd dolláros adósság halmozódott fel.

Az utolsó James Bond film és a legutóbbi Pókember mozirekordbevételei csak kicsit tudtak szépíteni a világ második legnagyobb mozihálózatának katasztrofális helyzetén: a Cineworld 4,8 milliárd dolláros adósságcsapdába került. A legfőbb oknak a koronavírus járványt megnevező cég nem is tud kimenekülni a szorult helyzetéből másképp, minthogy csődeljárást kezdeményezzen maga ellen.

Amikor a koronavírus járvány alatt befékezett a gazdaság, bezártak a bárok és a szórakozóhelyek,  a mozik is nehéz helyzetbe kerültek. Egyes helyek azóta sem nyitittak ki, és a világ második legnagyobb mozihálózata, a Cineworld sem úszta meg a máig érezhető helyzetet.

A magyarországi moziüzemeltetésből ismert Cinema Cityt is birtokló cégnél több mint 4,800 milliárd dolláros adósság halmozódott fel, amit nem képes időben törleszteni.

A nem éppen reflektorfényt kívánó helyzetről többek közt a Guardian írt, kifejtve, hogy a cég részvényeinek amúgy is megtépázott, 2020-ban még majdnem 2 fontos tőzsdei árfolyama a hivatalos bejelentést követően 20 pennyről kettőre zsugorodott. Mindez azt követően is történt, hogy a Cineworld közölte: tárgyalások indultak az érdekelt felekkel egy pénzügyi mentőcsomagról.

A Cineworld szerint annak ellenére, hogy a színházlátogatottság fokozatosan javult tavaly óta, a közelmúltban bemutatott mozik utáni bevételek elmaradtak a várakozásoktól.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. somagyarkaszino szerint:

    Úgy tűnik, ez csak az első következménye a koronavírusnak a filmipar számára. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben még több csőd lesz. A streaming szolgáltatások pedig folyamatosan bővülnek.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top