+ Interjú

Milky Chance: a YouTube gyermekei vagyunk

Milky Chance

A Milky Chance a kezdetektől rendkívül népszerű Magyarországon, már legelső lemezük, a 2013-as Sadnecessary vezette a sikerlistákat.

Philipp Dausch basszusgitáros (k) és Clemens Rehbein énekes, gitáros (j) a német Milky Chance zenekar tagjai interjút adnak az MTI újságírójának koncertjük előtt a Hajógyári-szigeten, a 28. Sziget fesztiválon 2022. augusztus 10-én. MTI/Balogh Zoltán

A YouTube gyermekei vagyunk, sokat köszönhetünk a csatornának, és a közösségi médiát igyekszünk tudatosan használni. Erről az idén tízéves német Milky Chance két tagja, Philipp Dausch és Clemens Rehbein beszélt a Sziget fesztivál szerdai nyitónapján, a nagyszínpados koncert előtt a backstage-ben.

A különböző műfajokat és stílusokat (rock, reggae, dzsessz, elektronika, folk) egyedi módon vegyítő Milky Chance a kezdetektől rendkívül népszerű Magyarországon, már legelső lemezük, a 2013-as Sadnecessary vezette sok más ország mellett a magyar listát is. 2014-ben jártak itt először (a VOLT fesztiválon), azóta további négy alkalommal adtak koncertet hazánkban, a Szigeten is voltak már.
“Nagyon sok kellemes emlékünk van. Budapesten volt lehetőségünk városnézésre, de a Balatonon is jól éreztük magunkat a Strandon” – jegyezte meg Clemens Rehbein énekes, gitáros. Philipp Dausch basszusgitáros, ütőhangszeres hozzáfűzte, hogy néhány barátjával már diákként járt Magyarországon. Vele volt Antonio Gerger, aki most a koncerteken a Milky Chance-ben gitározik.
Dausch elmondta: a Milky Chance tízéves fennállását különösebben nem ünneplik meg, bár az idén kiadott lemez, a Sadnecessary akusztikus változata egyfajta ajándék a rajongóknak.
“Az évforduló mellett a COVID okozta nehézségek elfeledtetésére is szerettünk volna valamit adni nekik. Azért nyúltunk vissza a kilenc évvel ezelőtti anyagunkhoz, mert mégis csak az volt az első, és olyan fontos számaink vannak rajta, mint a Stolen Dance vagy a Down by the River. Nagyon fontosak számunkra a rajongók, szoros kapcsolatot tartunk fenn velük” – fejtette ki a basszusgitáros, ütőhangszeres.
Azt mindenesetre előre nyomatékosította, hogy a szerdai délutáni nagyszínpados Sziget-koncerten nem lesz akusztikus blokk. “Nem igazán illett volna ide, a fesztiválra az energikusabb dolgok valók”. A húzósabb dalokra viszont igazán vevő volt a Sziget közönsége.
A Milky Chance gyors befutásához komoly pluszt nyújtott a YouTube, amely az említett Stolen Dance című dalt és a hozzá kapcsolódó klipet szinte a semmiből tette rendkívül népszerűvé 2013-ban. “A YouTube-ból nőttünk ki, gyerekként állandóan a klipeket néztük a neten. Manapság az Instagram, a Tik-Tok jelentősége talán nagyobb, ezeket a csatornákat is igyekszünk jól használni” – szögezte le Clemens Rehbein.
A két kesseli zenész első közös együttese egy dzsesszkvartett volt (a Flown Tones), és a Milky Chance-ben is van dzsesszhatás. “A mai németországi dzsessz színtérrel nincs szoros kapcsolatunk, igaz, Antonio és a dobosunk, Sebastian Schmidt dzsessz zenészként végzett, és időnként szoktunk jammelni, ami remek dolog”.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top