+ Film

A Golden Globe-ot eladják

Golden Globe

Az átszervezés részeként a Golden Globe-díj zsűritagjainak körét is tovább bővítik és sokszínűbbé teszik – közölte a HFPA.

Az Eldridge Industries befektetési cég veszi át a Golden Globe-ot a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetségétől (HFPA), a díjról döntő zsűritagok köre pedig kibővül és sokszínűbb lesz – jelentette be a HFPA.

Az új vállalati modellt a HFPA tagjai szavazták meg. A döntés értelmében az újságírószövetség nonprofit szervezetként folytatja jótékonysági tevékenységét, és jótékony célokra gyűjt majd adományokat. Helen Hoehne, a HFPA elnöke közleményében „történelmi pillanatnak” nevezte az átalakítást. Egyúttal kiemelte, hogy az átszervezés részeként a Golden Globe-díj zsűritagjainak körét is tovább bővítik és sokszínűbbé teszik.

A HFPA tavaly megkérdőjelezhető tevékenysége, megvesztegetéssel kapcsolatos vádak és a sokszínűség hiánya miatt került a sajtó kereszttüzébe. Mint kiderült, az alig száz újságíróból álló testületnek korábban egyetlen fekete tagja sem volt.

A felháborodás hulláma olyan magasra csapott, hogy az NBC műsorszolgáltató lemondta a 2022-es Golden Globe-díjátadó hagyományos televíziós közvetítését. A díjra jelölt sztárok is távol maradtak az eseménytől, a győztesek nevét a HFPA a közösségi médiában hozta nyilvánosságra.

Az Eldridge Industries Todd Boehly milliárdos üzletember irányítása alatt áll, aki tavaly óta a HFPA ideiglenes vezérigazgatója. Maga Boehly volt az, aki azt javasolta, hogy a belső korrupciós botrányok és hivatali visszaélések miatt válságba került Golden Globe-ot adják magánkézbe. A változtatás révén a szervezet irányítása és a díjak odaítélése különböző csatornákon keresztül történik majd.

Az újságírószövetség a válság megoldása érdekében működése átláthatóságának növelésére és tagságának bővítésére tett ígéretet. Tanácsadókat alkalmaztak, új elnökséget választottak, a tagságot pedig sokszínűbbé tették.

A HFPA elnöke közleményében hangsúlyozta, hogy továbbra is ezeket a célokat követik, és készülnek rá, hogy 2023 januárjában megünnepeljék fennállásuk 80. évfordulóját. A jövő évi Golden Globe-díjátadó megrendezésének részleteit azonban még nem osztották meg, egyelőre azt sem lehet tudni, hogy az NBC visszaveszi-e a gála televíziós közvetítését.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top