+ Zene

Vasmacska – vagány csajok bekeményítenek

Vasmacska

Százat előre címmel egy vadonatúj dallal, és a hozzá készített videoklippel jelentkezett a Vasmacska zenekar.

Vasmacska (b-j): Horváth Kitti - basszusgitár, Vastag Viktória - dob, Weiszné Koós Ilona Mónika/Sicu - ének, Roboz Réka - vokál, Králik Beáta - gitár (fotó: Fabinyi Béla)

Százat előre címmel egy vadonatúj dallal, és a hozzá készített videoklippel jelentkezett a Vasmacska zenekar.

Vasmacska – Százat előre (official video)

A vagány csajokból álló csapat tavaly már előrukkolt két friss szerzeménnyel  – Csend, Gyere csak! -, amelyeket egy készülő album előhírnökeinek is lehetett tekinteni, a most bemutatott szerzemény, és a mellékelt információk pedig megerősítik ezt a felvetést, még idén várható egy új nagylemez!

Sicu a forgatásról:

„Egy zenekari fotózáson készültek a klip képi világát adó felvételek. Radó Norbival dolgoztunk aznap, és úgy gondoltuk, hogy ha már fényképezkedünk, vegyünk fel filmként is egyes mozzanatokat, legyen alapanyag ehhez a dalhoz. Illetve, még egy próbánk pár mozzanata is bekerült a kisfilmbe, amolyan plusz vágóképként. Nem annyira készültünk rá, de így mégse egy szimpla szöveges videóként, vagy egyetlen fotóval megjelenve küldtük ki a világba ezt a Százat előre című új szerzeményünket. Ez egyébként egy pár hónappal ezelőtti sztori, amikor még a banda tagja volt Noyo (Ballér Dorina) is, és úgy voltunk vele, hogy ő is szerepeljen, mert akkor hozzánk tartozott. A legfrissebb aktualitás viszont, hogy Roboz Réka vokalista állandó tag lett a Vasmacskában, így újra öten vagyunk! ”

Sicu a készülő albumról:

„A lemezanyag teljesen kész, már csak a keverés van hátra, de mivel nekünk nagyon sűrű ez nyár, picit csúszunk vele az előzetes tervekhez képest. Most úgy látom, hogy egy-két, max. három hétről van szó, úgyhogy az idei megjelenés tuti. 10+2 tétel kerül az albumra, az egyik bónusz egy régi Vasmacska dal, a Van, ami nem változik – ezt nagyon szerettem, de nem került lemezre. Megmutattam a csajoknak, és egyöntetűen azt mondták, hogy itt a helye. A másik zenéjét pedig Laci írta még anno Csipával, én a szöveget hoztam hozzá, ez az Olyan vagy, mint én, a mi ‘feldolgozásunkban’.”

A zenekarnak 2014-ben jelent meg az első, ezidáig egyetlen albuma, Égessük földig! címmel, de ahogy fentebb olvasható, még idén érkezik a folytatás!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top