+ Életmód

Vízbe fulladás a 3. leggyakoribb baleseti halálok

vízbe fulladás

A WHO rávilágított arra, hogy a vízbe fulladás a gyermekek és serdülők körében a leggyakoribb baleseti halálok.

A vízbe fulladás világszerte a harmadik leggyakoribb baleseti halálok – hívta fel a figyelmet hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Genfben a vízbe fulladást megelőző világnap alkalmából.

Évente több mint 236 ezren vesztik életüket ilyen módon – figyelmeztetett az ENSZ szakosított szervezete. Hozzátette, hogy a szervezetek, a kormányok, de az egyes emberek is kipróbált módszerekkel tudnak tenni a magas halálozási számok ellen.

A WHO rávilágított arra, hogy a vízbe fulladás a gyermekek és serdülők körében a leggyakoribb baleseti halálok. Az ilyen halálesetek több mint 90 százaléka az alacsony és közepes jövedelmű országokban történik, gyakran olyan mindennapos tevékenységek során, mint a fürdőzés, a vízhordás, a csónakázás vagy a halászat. Számos incidens a szélsőséges időjárási jelenségek számlájára, mint például a monszuneső, írható.

„A legtöbb ilyen halálesetet meg lehetne akadályozni kipróbált és költséghatékony intézkedésekkel”

– hangsúlyozta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz. Ezzel összefüggésben a WHO főigazgatója a teljesség igénye nélkül a vízbeesést megelőzni hivatott fizikai akadályokat, a mentési technikák elsajátítását, a gyermekek úszásoktatását és napközi felügyeletét, a vízisportok esetében a biztonsági előírások betartását, valamint az árvízhelyzetek kezelését említette.

A WHO mindemellett felszólította az embereket, hogy járjanak úszásoktatásra, a biztonsági fogásokat pedig osszák meg rokonaikkal és barátaikkal.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top