+ PR-cikk

Mi alapján érdemes szivattyút választani?

szivattyú

A szivattyú választást nem szabad elhamarkodni, hiszen a vízellátó rendszer kiépítése minden esetben hosszútávra szól.

Keresés a weben

Amikor házilag szeretnénk megoldani az otthonunk, nyaralónk, egyéb ingatlanunk vízellátását, akkor alapos tervezésre van szükség. A kiépített vízellátó rendszer ugyanis csak abban az esetben fog problémamentesen működni, ha több mindent is át gondolunk.

Többek között például azt, hogy milyen szivattyúra lesz szükségünk ahhoz, hogy a megfelelő mennyiségű vizet eljuttassuk a helyszínre. Többféle modell is rendelkezésünkre áll, amik eltérő adatokkal, paraméterekkel rendelkeznek. A számunkra ideális megoldás érdekében fontos, hogy tudatosan válasszunk.

A két legfontosabb tényező szivattyú választáskor

Az egyik legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanunk az a víznyerés pontos helye. A víznyerő hely az a pont, ahol a kerti tavunk, az ásott kutunk vagy a tartályunk van. Ez határozza meg ugyanis, hogy milyen távolságra kell eljuttatnunk a vizet, hogy elérjen a vízvételezés helyszínéig. Más szivattyút kell választani, ha a két pont közötti távolság viszonylag közel van, és mást, ha a víznek hosszú utat kell bejárnia. A másik fontos tényező pedig az, hogy mennyi vízmennyiséget kell elszállítani. Ennek megfelelően kell ugyanis dönteni a szivattyú teljesítményéről.

Miért nem érdemes túl erős szivattyút telepíteni?

Fontos tudni, hogy ha például kútból nyerjük ki a vizet, akkor a rendszerbe a víz mellett homok is belekerülhet. Ez nem túl jó, ugyanis a homokszemcsék folyamatosan koptatják az alkatrészeket. Emiatt érdemes figyelni rá, hogy ne válasszunk a kelleténél nagyobb erősségű szivattyút. Az ugyanis több vizet és azzal együtt homokot „termel ki”. Ez ráadásul gazdaságilag sem túl előnyös, hiszen egy nagyobb teljesítményű készülék több energiát fogyaszt.

A szivattyú választást nem szabad elhamarkodni, hiszen a vízellátó rendszer kiépítése minden esetben hosszútávra szól. Ha pedig nem a megfelelő módon állítjuk össze, akkor utólag nagyon nehéz korrigálni a hibákat, hiányosságokat. Ha szem előtt tartod az általunk említett szempontokat, akkor Te is hamar rátalálhatsz a tökéletes változatra.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top