+ Zene

A Müpa videótára 7 új ingyenes felvétellel bővült

müpa

A koncertfelvételek a Müpa videótárában teljes terjedelmükben a Müpa+ hűségprogram tagjai számára elérhetők, a regisztráció ingyenes.

Snétberger Ferenc Trio és Nils Petter Molvaer c Pályi Zsófia

Hét felvétellel bővült a Müpa online médiatára, így hétfőtől olyan emlékezetes koncertek élvezhetők az interneten, mint például Kobajasi Kenicsiró és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának hangversenye, Rufus Wainwright estje, Snétberger Ferenc vagy Beck Zoltán koncertje.

A koncertfelvételek a Müpa videótárában teljes terjedelmükben a Müpa+ hűségprogram tagjai számára elérhetők, a regisztráció ingyenes.

Kobajasi Kenicsiró 2018-as vendégszereplése nemcsak azért sorolható a felejthetetlen előadások sorába, mert a japán karmester Dvorák legszebb műveit vezényelte a Müpában a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara élén, hanem mert a zeneszerző h-moll gordonkaversenyét Várdai István csellóművész előadásában élvezhette a hallgatóság.

Mint a közleményben felidézik, 2020-ban a Müpa évente megrendezett zenei maratonjával az akkor éppen 250 éve született Beethoven munkássága előtt tisztelgett, ekkor csendült fel a zeneszerző Esz-dúr szeptettje is. A Budapesti Fesztiválzenekar hét kiváló művészének előadása méltón tükrözi azt a zenei zsenialitást, amely miatt a mű pillanatok alatt óriási népszerűségre tett szert.

A Trumpetissimo trombitagála felvételén a hangszer hat kiváló egyénisége – a nemzetközi koncertszínpadok állandó vendégei: Boldoczki Gábor, Pálfalvi Tamás, Tarkövi Gábor és Richter Gábor, valamint két ifjú tehetség: Rónai Gábor és Seidl Dénes – a Liszt Ferenc Kamarazenekarral karöltve idézi meg a barokk kor varázslatos zenei világát.

Snétberger Ferenc gitárművész-zeneszerző 2017-ben egy igazi nemzetközi nagyságokból álló trióval érkezett a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe, hogy készülő közös lemezük zenei anyagát már a lemezfelvétel előtt meghallgathassa a Müpa közönsége. Snétberger legfrissebb formációját Phil Donkin brit bőgős és a New Yorkban élő, magyar dobos, Németh Ferenc alkották, a trió pedig ez alkalommal Nils Petter Molvaer norvég trombitaművésszel egészült ki – idézik fel a közleményben.

Rufus Wainwright neve éppúgy fogalom a klasszikus, mint a könnyűzene rajongóinak körében – emlékeztetnek az ajánlóban. Az összetéveszthetetlen hangú előadó-dalszerző 2017-ben másodjára lépett fel a Müpa színpadán szólókoncertjével. A hangversenytermi est anyaga gazdag válogatást nyújtott a kanadai-amerikai előadóművész közel húszévnyi zenei terméséből, amelyből Leonard Cohen világhírű Halleluja-feldolgozása sem maradt ki.

Az European Mantra zenéjének hangzásvilága számtalan műfaj, így a pop, blues, metál és funky stílusjegyeiből egyaránt merít. Borlai Gergő dobos 2001-ben alapította az együttest két állandó taggal, Lukács Péter gitárossal és Nagy János billentyűssel. B.O.T. című albumuk 2019-es lemezbemutató koncertjén Barabás Tamás basszusgitárossal egészült ki a formáció.

Beck Zoltán önvallomásos színdarabja, A nemzedék nélküli ember utoljára 2021-ben a Müpa hangversenyterméből közvetített online vetítésen volt hallható, most azonban a Müpa online médiatárában ismét élvezhető a 21 dalt tartalmazó produkció.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top