+ PR-cikk

Ezért érdemes vízhatlan matracvédőt használni

Keresés a weben

A szobatisztaság nem alakul ki egyik napról a másikra, és olykor előfordulnak kisebb balesetek, mire megbízhatóan szobatiszta nem lesz a gyermek. Az éjszakai lepedőcserére bizony fel kell készülni, de a matrac is átázhat, ha nem védi semmi. A vízhatlan matracvédő használatával viszont megelőzhető a matrac szennyeződése, így az élettartalma is növelhető ezáltal.

A szobatisztaság kialakulása

A gyerekek általában 2-3 éves koruk között válnak szobatisztává. Ha már napközben nincs szükség a pelusra, akkor éjszaka sem javasolt használni, mert akkor sokkal nehezebb lesz leszokni róla. Sok szülő a biztonság kedvéért pelenkát ad a kicsire, nehogy az ágy legyen nedves az éjszaka közepén. Így viszont sokkal tovább fog tartani a teljes szobatisztaság kialakulása. A Babaágynemű bolt webáruház vízhatlan matracvédőjének használatával nem kell tartani a balesetektől, hiszen az ágy matraca tiszta és száraz marad. A matracvédőt egy mozdulattal cserélheted, és már alhat is tovább a gyermek.

Kényelmes és praktikus a vízhatlan matracvédő

A vízálló lepedő puha és bababarát, mivel a felső rétege, mellyel érintkezik a baba bőre, 100% pamutból készül. A nedvszívó képességről a frottír réteg gondoskodik, a vízálló poliuretán réteg pedig a vízhatlanságot biztosítja.

A matracvédő rögzítése a négy sarkában található gumilapok segítségével történik. A textil így stabilan az ágyon marad, nem mozdul el, bármennyire is mozgékony a gyermek.

Babamatracokra és nagyobb ágyakra is jó

Ha még távoli a szobatisztaság, akkor is érdemes matracvédővel ellátni a kiságyat, mert a kisbabák esetében előfordulhat pelusbaleset, amikor épp egy új pelenkamárkát próbáltok ki vagy a mosható pelenkát, és nem tökéletesen záródik, akkor kifolyhat belőle a tartalom. De ha sokat bukik a baba, akkor a tej vagy fogzáskor a nyál is beszennyezheti a matracot. A foltokat még talán el lehet távolítani, de a szagokat már nehezebb. Higiénikus marad a fekvőfelület, ha eleve a kezdetektől már vízálló matracvédőt használsz. Célszerű többet vásárolni belőle arra az esetre, ha gyakran kell mosni, cserélni, akkor se maradjon védelem nélkül az ágy.

Akkor sem kell aggódnod, ha már nagyobb méretű ágyon alszik a gyermek, mert a vízálló matracvédő számos méretben kapható a 60 x 120 cm mérettől kezdve a 200 x 200 centiméteres méretig.

Nem minden gyermeknél alakul ki óvodakezdésre a szobatisztaság, mert az idegrendszeri érettség természetesen eltérő. De az is előfordulhat, hogy a már szobatiszta gyermek bepisil éjszaka egy számára új élethelyzet vagy változás miatt. Hormonális és pszichés okok egyaránt állhatnak a háttérben. A matracvédővel viszont azt is megakadályozhatod, hogy emiatt esetleg szégyenérzet alakuljon ki benne, hiszen nem marad pisifolt az ágyán, csupán a vízhatlan lepedőn, ami pedig mosható.

Sok kisgyermek ragaszkodik ahhoz, hogy a szülei között aludjon, mert az nyújt biztonságérzetet. A franciaágy matraca is teljes biztonságban lesz a laminált vízálló matracvédővel. Ha king size méretű az ágy, arra is van természetesen megfelelő védelem.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top