+ PR-cikk

Függönykarnis és függönyrúd – Milyen a választék, és melyik illik hozzád?

A jól megválasztott függönykarnis kiemeli a teret, s valószínűleg már elsőre megakad a szemünk rajta, ahogy belépünk a helyiségbe. Ma már az a legfontosabb számunkra, hogy praktikus kiegészítőkkel rendelkezzünk, amelyek megkönnyítik a mindennapokat. A függönyrudakat, függönykarnisokat éppen ezen kellékek csoportjába sorolhatjuk.

Amennyiben még te sem találtad meg azt, ami megfelel az igényeidnek, akkor itt az ideje, hogy ez megtörténjen! Tarts velem egy rövid cikk erejéig, és ismerkedj meg a karnisok típusaival!

Kezdjük azzal, hogy mit keresel!

Az ablak a függönnyel öltöztethető fel, de azt ne felejtsd el, hogy karnis nélkül nem működne a dolog. A Designmarket függönykarnis és függönyrúd kínálatában valamennyi stílus képviselteti magát, azonban mielőtt vásárlásra szánnád magad, érdemes komolyabb szinten tervezni. Mire kell figyelned? Az alábbi szempontokra:

  1. A karnis rúd legyen 15-30 cm-rel szélesebb, mindkét irányba! Ez abban segít neked, hogy a kihúzott függöny ne takarja majd el az ablakot, s így a beáramló fénymennyiséggel sem lesz gond.
  2. Mindig a leendő függöny vastagsága döntsön! A könnyű függönyöket a mennyezetre rögzített sínre ajánlott feltenni, de a “dupla megoldásokhoz” dupla sínre lesz szükség. A súlyosabb darabok strapabíró karnist igényelnek.
  3. A függöny abban is segít, hogy optikailag növelheted és csökkentheted a nyílászáró méretét. Keskeny ablakhoz széles karnis illik. A hosszú függönyök, a magasra szerelt sínek nyújtják a teret.

Lakberendezési kiegészítők az ablak környékén

A Designmarket lakásdekorációs világában minden adott a tökéletes otthon megteremtéséhez. Lehet, hogy elsőre bonyolultnak tűnhet számodra a különféle termékek között eligazodni, de ezért is vagyunk mi most itt.

A függönysínből – álmennyezet esetén – bármikor kialakíthatsz egy rejtett karnist. Ha a sínkarnis tetszik neked, az biztos, hogy a hangsúlyt maga a függöny kapja majd.

A rúdkarnis már nehezebb függönyöket is elbír, s ehhez már az impozánsabb megjelenés társítható, köszönhetően a színnek, valamint a díszes végzáróknak. Nagy divat manapság a sárgaréz és a nikkel rúdkarnis, amelyek az elegánsabb, modern vonalat testesítik meg.

Ezzel szemben az önfeszítő karnist két fal közé vagy egy erős ablakkeretbe feszítheted ki, s mindezt fúrás nélkül. A függöny nem tud szélesebb lenni az ablaknál, ezért az ilyen karnis esetében már kevésbé érezhető a térnövelő hatás.

Modern karnisok kínálata

A teleszkópos karnisok hosszán könnyen állíthatsz, talán ezért is olyan közkedvelt ez a produktum. Nem kell méregetned az ablak környékét, ami óriási előny.

A modern karnisok hosszú távra szólnak, tehát nem fognak eldeformálódni, stabilan tartják akár a nehezebb függönyöket is. A különleges formatervezésnek hála egyben hasznos és esztétikus látványt tárnak elénk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top