+ PR-cikk

Építsünk tündérkertet!

tündérkert

A tündérkert építést érdemes minden ügyes vagy kevésbé ügyes kezűnek kipróbálni, hiszen ez egy olyan alkotás, mely szórakoztat.

Napjainkban egyre nagyobb divatnak örvendenek a különböző kézműves, kreatív tevékenységek. Nem véletlenül! Ezek a különleges hobbik nagyon sok örömet szereznek az amatőr művésznek, másrészről kiszakítanak a rohanó hétköznapokból, így egy picit elmélyülhetünk az alkotás folyamatában.

Ha kézművesség, akkor az egyik legkedveltebb, főleg tavaszi-nyári típusa a tündérkert építés! Ebben a folyamatnak szinte végtelen lehetőség áll az “építő” rendelkezésére. Nemcsak saját készítésű, apróbb alkatrészek, formák és figurák használhatók fel a tündérkerthez, de a boltok polcain temérdek szépség várja, hogy bekerüljön egy-egy mesés kertecskébe!

Például a Ledennél több tucat kerti figura keresi gazdáját nagyon változatos témákban!

Mik is azok a tündérkertek?

A tündérkertek általában egy saját magunk által megalkotott mesevilágot, annak egy szépséges pillanatát ábrázolják apró kerámiák, gombaházak, növények, bútorok és egyéb pici kiegészítők felhasználásával. A tündérkerteket gyakran ténylegesen a kertekbe, a virágok közép vagy egy kedves fa tövébe építik. Mások cserepekbe, régi bőröndbe, dobozba vagy éppen egy megunt lábosba készítik el a mesés csendéletet, számos kiegészítő alkalmazásával. A lehetőségek tárháza végtelen! Utóbbi esetben a kertecskék szabadtérre és beltérre is kerülhetnek bájos dekorációként.

A tündérkert építés legfontosabb szabálya

A legjobb a tündérkert építés folyamatában, hogy csak egy szabályt kell megjegyeznünk, mégpedig azt, hogy nincs szabály! Az alkotásnak valóban csak a képzeletünk szabhat határt! Mi magunk dönthetjük el, hogy hova, miből, milyen elemek felhasználásával szeretnénk elkészíteni a bájos kis mesevilágunkat. A mini kert kialakításához használhatunk természetes anyagokat, mohát, gallyakat, élő virágokat, köveket. Gyurmából, gyantából formázhatunk bútorokat, csobogót, hidat, kutat. Vásárolhatunk színes manólakot és gombaházikót. A lényeg, hogy minél élethűbb és színesebb legyen a kertünk.

Ha úgy értékeljük, hogy kész az alkotás, akkor költözhetnek is a pille szárnyú, csillámport szóró tündérek, kedves manók, állatkák és mesebeli lények!

A tündérkert lakói

Nincs különösebb szabály a tekintetben sem, hogy kik kerüljenek kertünkbe. A tündérek és manók természetesen egyértelmű választásnak tűnhetnek, de létezhetnek tündérkertek mesebeli lények nélkül is! Nagyon közkedveltek a különböző, kedves békák, sünik, pillangók és csigák, madárkák és katicák. Készíthetünk nyári, tengerparti hangulatú életképet is flamingókkal, halacskákkal teknősökkel. Szintén nagy népszerűségnek örvendenek a különböző levendulafigurák.

A tündérkert építést érdemes minden ügyes vagy kevésbé ügyes kezűnek kipróbálni, hiszen ez egy olyan alkotás, mely szórakoztat és kikapcsol, másrészről nem lehet elrontani! Ha szívünket-lelkünket beletesszük, biztos, hogy csodálatos lesz a végeredmény!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top