+ PR-cikk

A mesés, színes ágyneműk különlegessége

ágyneműk

Vannak nyugodt, jó alvó gyerekek, akik szívesen bújnak be az ágyba és pillanatok alatt álomba szenderülnek, de bizony elég sok szülő folytat gyermekével folyamatos küzdelmet az alvásért.

Ahhoz, hogy az alvás körüli hercehurca minél rövidebb legyen, és mind a szülőnek, mind a gyermeknek öröm legyen a lefekvés, többféle trükköt bevethetünk.

Tippek a jó alváshoz

Gyermekünk ágya legyen kényelmes, a matrac ne legyen túl kemény, mert akkor kényelmetlennek fogja érezni, de túl puha sem, mert a puha matracon való alvás nem támasztja meg kellőképpen a gerincét, és ez hosszú távon problémákat okozhat. Legyen az ágyneműje hívogató, színes, még jobb, ha kedvenc mesehősei hívják aludni. Rengetegféle gyönyörű, mesefigurás ágyneműt, lepedőt választhatsz például az Eking mesefigurás ágyneműhuzatai közül.

Érdemes beszerezni többféle ágyneműhuzatot, hiszen a gyerekek ízlése folyamatosan változik, illetve időnként egy-egy mese különösen közel kerül hozzájuk, és ebben az időszakban ahhoz az ágyneműhöz, párnához ragaszkodnak a legjobban. A gyermekszoba legyen vidám kis kuckó, ahol szívesen tölti az idejét gyermekünk.

Ha a gyermek a mi ágyunkban alszik, akkor magunknak is beszerezhetünk pár színes, vidám ágyneműt, párnát, hiszen ezek a huzatok már felnőtt méretben is kaphatóak.

A legfontosabb továbbá, hogy a “fáradt gyerek a jó gyerek”. Vagyis igyekezzünk napközben minél több mozgásos programot beiktatni, hogy a nap végére gyermekünk kellően elfáradjon.

Vacsorázzon gyermekünk kellő időben, így nem fordulhat elő az, hogy éhes marad, vagy túlságosan tele lesz a gyomra és ezért nem tud elaludni (mindenki ismeri az éhes, vagyok szomjas vagyok trükköket).

Igyekezzünk megteremteni a nyugodt, ellazító hangulatot a lefekvés környékén. Tehetünk a fürdővízbe levendulás fürdetőt, ekkor már kerüljük a hangos, heves játékokat. Hangoljuk rá arra, hogy a nap véget ért, következik a nyugodt, pihentető alvás.

Plusz pszichológiai trükk a hívogató ágyhoz, ha ő választhatja ki, hogy melyik ágyneműben szeretne aludni. Hiszen a saját választásához már ragaszkodni fog, így nehezebb ellentmondani az ágyba bújásnak.

Mi történjen, ha a gyermek már ágyban van?

Ha sikerült bevarázsolni gyermekünket az ágyába, akkor kapcsoljunk lágy, tompa fényt, és beszélgessünk vele. Kérdezzük meg, hogy érezte magát aznap, mit tanult, milyen érzései vannak, és meséljünk neki mi is. Elővehetjük kedvenc mesekönyvét, vagy ha elég kreatívak vagyunk, akkor mesélhetünk neki fejből is, beleszőve mesénkbe a vele történt dolgokat.

Érdemes előre tisztázni, hogy csak egyetlen mese lesz, mert a gyerekek hajlamosak vég nélküli mesélést követelni. Ebben az esetben nem fogunk tudni elszakadni a gyermekszobától, illetve ő sem tud elaludni, hiszen éberen őrködik, hogy a mese végeztével újabbat kérhessen.

Vidám gyerekkuckó, hívogató ágyneműk, a fenti trükkök, és remélhetőleg ma mindenki jót fog aludni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top