+ Életmód

Társasjáték, ami nem hiányozhat a nyaralásról

Társasjáték

Igazából már maga a társasjáték megkíván egyfajta szabálykövetést, mert csalókkal senki nem játszik szívesen…

Nyaralni jó! Kisgyerekkel bár még nem annyira az önfeledt kikapcsolódás ideje, de mindenképpen jó egy kicsit máshol lenni, mást csinálni. Ilyenkor a többség valamilyen vízpart felé veszi az irányt, de ha ti a hegyek között érzitek jól magatokat, az is teljesen rendben van.

A szabadságot is érdemes legalább nagy vonalakban megtervezni, ami nem kell, hogy kőbe vésett szabály legyen, éppen csak azért van rá szükség, hogy ne menjetek egymás idegeire. Pont emiatt nem szabad beleesni abba a hibába sem, hogy percre pontosan betáblázod az időt, hiszen elsősorban a gyermek igényeit kell figyelembe venned. Mutatjuk, hogy a csendes pihenőre, strandra, vagy az esti kikapcsolódáshoz mit pakolj be.

Társas a nyaralásra? Persze!

A társasjátékozás mindig klassz móka. Már egészen kicsi kortól el lehet – sőt, javasolt – kezdeni megismerkedni a különböző típusú játékokkal. Amellett, hogy ilyenkor összejön a család, és valóban egymásra figyeltek, a játék típusától függően különböző készségek is fejlődnek.

Igazából már maga a társasjáték megkíván egyfajta szabálykövetést, mert csalókkal senki nem játszik szívesen, és a végeredménytől függően lehetőséget ad méltósággal megtanulni kezelni a vereséget, vagy a maga helyén a nyereséget. Válaszd ki a Játéksziget oldaláról a kompakt társasjátékokat, melyek direkt nyaralásra lettek tervezve, így még a vízbe esés sem árthat nekik!

Öröklődő klasszikusok

A számos újdonság mellett mutathatsz az öreg klasszikusokból is valamit a csemetédnek. Ilyen például az UNO, ami generációkat szórakoztat, és az ovisoknak is élvezetes játék. Könnyű a szabály, de még ezen is egyszerűsíthettek, ha úgy látod jónak. Kellően gyorsan le lehet játszani egy-egy partit, így nem fullad unalomba.

A kicsik szívesen hallgatnak történeteket arról, hogy szüleik mit csináltak gyermekkorukban, ha mesélsz az átkártyázott délutánokról, biztosan szívesen fogja kipróbálni. Az utóbbi évek nagy slágere a Dobble, amihez gyorsaságra és szemfülességre van szükség. Több variációban, témában kapható, a Dobble Beach kifejezetten ideális arra, hogy kicsalogasd a vízből a lurkót, és a szárazföldön pihenjetek egy kicsit.

A képzelet szárnyán fejlődik a szókincs

A kicsik fantáziája elképesztő, és nagyjából az iskoláskorig összemosódik a valósággal. Ezt kihasználva, amolyan beszélgetésindító játéknak tökéletesek a sztorikockák, amikből lényegében egy saját, fordulatos történetet szőhettek. Fejleszti a szókincset, ráadásul bepillantást nyerhetsz gyermeked lelkivilágába is.

A barkochbát és a sztorikockát egyesíti a Dixit, hiszen itt a felhúzott képről kell olyan állítást mondani, ami alapján a többi játékos kitalálja, hogy mi szerepel a kártyán. Viszont nem mindegy, hogy az állítás túl konkrét, vagy éppen annyira általános, hogy nem érkezik rá jó megfejtés, mert egyikért sem jár pont.

Olyan játékokat válogass össze, amiket mindannyian tudtok játszani, nehezen lehet bennük kárt tenni, és kis helyen is elférnek! Legyen könnyen megérthető a szabály, és pörgős, rövid partikból álljon!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top