+ Zene

Bob Dylan 1 db lemeze 4 perc alatt 1,5 millióért kelt el

Bob Dylan

Bob Dylan egyedülálló korong egyben egy új lemeztípust is képvisel, amely egyesíti a CD és a vinyl anyagainak egy részét.

Keresés a weben

Bob Dylan amerikai énekes egyedi lemeze csaknem 1,5 millió fontért (717 millió forintért) kelt el a Christie’s csütörtöki londoni aukcióján.

Az 1962-ben született Blowin’ In The Wind című szám új változatát 2021-ben vette fel az énekes-dalszerző, aki költőként az irodalmi Nobel-díjat is elnyerte. Megjelenése óta ez volt a híres dal első új stúdiófelvétele, amelyből összesen egyetlen lemez készült.

A BBC News tudósítása szerint a licitálás mindössze 4 percig tartott. A leütési ár jóval meghaladta az aukciósház előzetes becslését, amely 600 ezer és egymillió font közötti összeget várt a különleges lemezért. A vásárló nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Az egyedülálló korong egyben egy új lemeztípust is képvisel, amely egyesíti a CD és a vinyl anyagainak egy részét, így jobb hangminőséget, tartósságot ígér, mint a vinyl, de bármilyen lemezjátszón lejátszható.
Az árverésre bocsátott, fadobozzal együtt kínált lemezbe a Grammy-díjas Dylan és producere, a felvételen is közreműködő T Bone Burnett, valamint a hangmérnök Jeff Powell nevét is belevésték.

Bob Dylan a legenda szerint mindössze tíz perc alatt írta ezt a számot New Yorkban, egy Greenwich Village-i kávézóban 1962-ben.

A Christie’s árverésen egy egyiptomi mészkő szobor, amely Kr.e. 2400-ból származik, 6 millió fontért kelt el; míg egy pár napóleoni kovaköves pisztoly 976 000 fontot ért.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top