+ Film

Az RTL Klubot 5 millióra büntette a Médiatanács

rtl

RTL Klubon április 18-án sugárzott, 2021-ben készült Sisi című sorozattal kapcsolatban több bejelentő is panaszt emelt szexualitás miatt.

Keresés a weben

A Sisi című sorozat egyik részének korhatáros tartalma miatt bírságolta meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az RTL Klub szolgáltatóját – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága szombaton. A testület véglegesítette a Budapest 90,3 MHz-re kiírt pályázatot is.

A közlemény szerint az RTL Klubon április 18-án sugárzott, 2021-ben készült Sisi című sorozattal kapcsolatban több bejelentő azt kifogásolta, hogy a 18 óra 50 perctől, 12 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-megjelöléssel adásba került műsorszám több, szexualitást bemutató jelenetet tartalmazott.
Hozzátették: a hatósági vizsgálat megállapította, hogy a műsorszámot csak este 9 óra után, a 16 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-megjelöléssel lehetett volna bemutatni.

Az RTL médiaszolgáltatójának ismételt szabálysértésére tekintettel a Médiatanács ötmillió forint bírságot szabott ki, az M-RTL Zrt. vezető tisztségviselőjét pedig 50 ezer forint megfizetésére kötelezte.
A közlemény szerint nyilvános meghallgatást követően a Médiatanács véglegesítette a Budapest 90,3 MHz frekvencia közösségi jellegű rádiós pályázati kiírását, amelyre a pályázati ajánlatokat augusztus 15-én lehet benyújtani. A jelenlegi szolgáltató jogosultsága szeptember 3-án jár le.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top