+ Zene

Influenszereket raboltak el Budapesten, és live-ozásra kényszerítették őket

Carbonfools

Carbonfools: Igen tudjuk, hogy lassan legalább annyit kell(ene) foglalkoznunk a közösségimédia-felületekkel, mint a zenékkel…

Itt az új The Carbonfools klip, úgy tűnik a zenekar kicsit besokallt a digitális nyomástól…

„Igen tudjuk, hogy lassan legalább annyit kell(ene) foglalkoznunk a közösségimédia-felületekkel, mint a zenékkel… frusztrál is minket, de úgy gondoltuk azzal húzzuk ki a dolog méregfogát, hogy dalt írunk belőle”

– mondta Fóris-Ferenczi Gábor, a The Carbonfools énekese.

The Carbonfools – Vakablak

Nézd meg az új klipet itt:

„A menedzsment, az imádott ’socialmediás’ segítőnk, és persze a haverok is folyamatosan bökdösnek minket, hogy toljunk már valami ’kontentet’…, de amikor együtt van a zenekar, akkor azzal a dologgal foglalkozunk, amiért találkoztunk: dalt írunk, koncertműsort hegesztünk, megbeszélünk, és egyszerűen elfelejtődik. Amikor a gyerekkórus részt vettük fel ehhez a dalhoz, külön megkértünk valakit, hogy fél óránként piszkálgasson minket, hogy ugyan legalább egy képet készítsünk már a dologról.”

– meséli Titusz a zenekar dj-je.

„Most egy kicsit kezdünk olyannak tűnni, mintha mi egész nap a kandalló előtt ülve csak minőségi szépirodalmat és a mélyfilozófiai műveket olvasnánk, és ezeket vitatnánk meg szűk szakmai körökben, de ez nem igaz. Ugyanúgy nézzük hírfolyamokat, mint bárki. Együtt röhögünk a tartalmakon, amiket a közös ’csetbe’ dobálunk vagy akadunk ki azon, ha valaki idióta”

– folytatja Gábor.

A videó története szerint az énekes „gonosz énje” három olyan influenszert rabol el, aki teljesen felesleges dolgokkal szemeteli tele a közösségi oldalakat. Majd „bosszúból” egy értelmetlen kihívásra kényszeríti őket.

„Nem volt cél, hogy elképesztően magvas életbölcsességet adjunk át a dalban, annyit szerettünk volna elmondani, hogy néha már terhes a kötelező online jelenlét, hiszen mi azt szeretjük, ha szemtől-szemben állhatunk a közönséggel, és együtt bulizhatunk”

– meséli az énekes.

A zenekar előző klipjében a Szobadiszkóban már felbukkant egy rapper srác, aki most is írt egy részt az új dalba.

„Charga pont ott volt Titusznál, amikor vettük fel az első demo-részeket, még nem is volt meg a teljesen koncepció, úgyhogy a legjobbkor állt elő az ötleteivel. Azonnal lecsaptunk a soraira, ahogy a klipet készítő Compact Crew is, akik külön részt adtak neki is a videóban. Most először dolgoztunk ezzel a stábbal, de nagyon gyorsan egymásra hangolódtunk, köszönjük nekik.”

– meséli az énekes.

Az új dalt élőben azok hallhatják majd először, akik elmennek augusztus 10-én a Kobuci Kertbe.

„Ez az egyik kedvenc helyszínünk, próbálunk mindig valamilyen extra műsorral készülni, és az már biztos, hogy Chragával lesz egy külön blokk. A további meglepetéseken még dolgozunk, tehát simán feltűnhetnek szinte sosem játszott dalok, de az is lehet, hogy vendégzenészekkel dolgozunk át egyet-egyet valamilyen meglepő formában.”

The Carbonfools a Facebookon.

The Carbonfools az Instagrammon

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top