+ Design

A szoknya alá fotózás veszélyei

szoknya alá fotózás

Számos Facebook-csoportot és -felhasználót távolított el a Meta, a Facebook közösségi oldal anyacége szoknya alá fotózás miatt.

Számos Facebook-csoportot és -felhasználót távolított el a Meta, a Facebook közösségi oldal anyacége szoknya alá fotózás miatt, miután a BBC News brit közszolgálati csatorna nyomozásba kezdett a szoknyák alá fotózásról megosztott tartalmak miatt.

A BBC televíziós riportjában azokat a Facebookon közzétett fényképeket vizsgálták, amelyeket férfiak fiatal lányok és nők szoknyája alá fotózva készítettek (upskirting). A BBC riportjában egy videó is látható, amelyet egy férfi egy iskolás lányt a lépcsőn felfelé követve készített. A Facebook azóta eltávolította a férfi felhasználói fiókját, a BBC pedig értesítette a New York-i rendőrséget az ügyben.

A BBC újságírói ezeket a bejegyzéseket, felhasználókat és Facebook-csoportokat bejelentette az oldalon, de a Facebook nem távolította el őket rögtön, arra hivatkozva, hogy „nem sértik a Facebook közösségi alapelveit”.

Szerdán azonban a Meta bejelentette, hogy a BBC nyomozását követően lépéseket tett a szóban forgó csoportok, felhasználók és témakörjelölő hashtagek körében. A Facebook anyacége által kiadott nyilatkozatban leírták, hogy

„a Facebookon nem megengedett beleegyezés nélkül készült intim fényképek megosztása, ide értve a szoknya alá fotózást is”.

„Tudjuk, hogy a munkánk sosem ér véget, és ezentúl is el fogunk távolítani minden sértő tartalmat, amint tudomást szerzünk róla”

– írja a Meta.

A szoknyák alá fotózás 2019-óta Angliában és Walesben is bűncselekménynek minősülő cselekedet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top