+ Film

Harvey Weinstein Nagy-Britanniában is zaklatott egy nőt

Harvey Weinstein

A gyanú szerint Harvey Weinstein a két bűncselekményt 1996. július 31. és augusztus 31. között követte el, az áldozat egy 50-es nő.

Harvey Weinstein bukott hollywoodi filmproducert Nagy-Britanniában kétrendbeli szeméremsértéssel vádolják meg, amelyeket a gyanú szerint 1996 nyarán követett el Londonban.

Az angol-walesi főügyészség (Crown Prosecution Service, CPS) az összegyűjtött bizonyítékok áttekintése után arra utasította a Metropolitan Police-t – a londoni rendőrséget -, hogy vádolja meg a 70 éves filmest – írta a BBC hírportálja szerdán.

A gyanú szerint Weinstein a két bűncselekményt 1996. július 31. és augusztus 31. között követte el, a feltételezett áldozat egy jelenleg az ötvenes éveiben járó nő – közölte a rendőrség.

„A CPS emlékeztet minden érintettet, hogy a vádlott ellen folyamatban van a büntetőeljárás, és joga van a tisztességes eljáráshoz”

– mondta Rosemary Ainslie, a CPS bűnügyi osztályának vezetője.

„Rendkívül fontos” a CPS szerint, hogy ne legyen olyan online tudósítás, komment vagy információmegosztás, ami bármilyen módon befolyásolhatja az ügyet.

Harvey Weinstein szexuális zaklatási botránya 2017-ben robbant ki. A bukott filmmogult több mint 80 nő, köztük ismert színésznők – Gwyneth Paltrow, Salma Hayek és Uma Thurman – vádolták meg szexuális visszaéléssel, ő azonban tagadta bűnösségét, és azt állította, hogy szexuális együttlétei mindig kölcsönös beleegyezésen alapultak.

Bűnösségét 2020 februárjában mondta ki az esküdtszék, az Oscar-díjas producer egy 2013-ban és egy 2006-ban elkövetett bűncselekmény – egy szexuális erőszak és egy szexuális kényszerítés – miatt kapott 23 év börtönt. Egyik áldozata egy színésznőjelölt, a másik egy produkciós asszisztens volt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top