+ Zene

Az Amadinda ütőse a családjával ad ingyenes koncertet

Családi trió

Családi trió ad koncertet az ÚjLélekZene sorozatban a Budavári Evangélikus Templomban Csend címmel szombaton.

Családi trió ad koncertet az ÚjLélekZene sorozatban a Budavári Evangélikus Templomban Csend címmel szombaton. Az Amadinda együttesből is ismert ütőhangszeres művész, Holló Aurél és a csellista Szabó Judit fiúkkal, a szintén ütőhangszeres Holló Mátyással lép színpadra klasszikus zenét, kortárs darabokat, világzenét és improvizációt ötvöző műsorukkal. A koncerten gyűlt adományokat a háború elől menekülők segítésére ajánlják fel a szervezők.

Hatodik évada tölti meg a legszebb akusztikájú budapesti templomokat kortárs és klasszikus zenével az ÚjLélekZene sorozat, melynek művészeti vezetője a kanadai-magyar karmester-zeneszerző Ajtony Csaba. A Nemzeti Kulturális Alap jóvoltából az évad utolsó koncertjén egy különleges összeállítást élvezhet a közönség: a különböző ütőhangszerekhez a cselló lágyabb hangja társul.

A program évszázadokon és kontinenseken is átível, és egyszerre szerepelnek benne eredetileg erre a formációra írt darabok és átiratok is. Bach és Haydn darabok mellett John Cage-nek a kaktusz hangjától ihletett Child of Tree műve, malawi népzene, és kevésbé ismert régi és mai zeneszerzők virtuóz darabjai is elhangzanak. A koncert a Csend koncepciójára épül, így szerepet kapnak a darabok közötti szünetek is.

A koncertre a belépés ingyenes, a koncerteken gyűjtött adományokkal a háború elől menekülőket támogatja a szervező Sonus Alapítvány.

Időpont, helyszín: 2022. június 11. 18:00
Budavári Evangélikus Templom (I. kerület, Táncsics Mihály u. 28.)

Részletes program

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top