+ Film

A Freeszfe mostantól jelölhet filmet a Diák Oscarra

freeszfe

Az Amerikai Filmakadémia Diák Oscar jelölő szervezetté fogadta el a Freeszfe-t, ezért 2022-től a Freeszfe is jelölheti hallgatói filmjeit.

Az Amerikai Filmakadémia Diák Oscar jelölő szervezetté fogadta el a Freeszfe-t, ezért 2022-től a Freeszfe is jelölheti hallgatói filmjeit a Diák Oscarra. A Student Academy Awards egy nemzetközi verseny, melyet 1972-ben alapítottak. Évente versenyeznek a világ minden tájáról főiskolai és egyetemi filmes hallgatók filmjei négy kategóriában (animáció, dokumentumfilm, élőszereplős film és kísérleti film) – írják a Facebook-oldalukon.

A korábbi Diák Oscar-díjasok 11 Oscar-díjat nyertek, és 63 Oscar-jelölést kaptak. A nyertesek közt volt többek között Pete Docter, Robert Zemeckis, Patricia Riggen, Cary Joji Fukunaga, Patricia Cardoso és Spike Lee.

Magyar filmek közül elsőként Böszörményi Zsuzsa Egyszer volt, hol nem volt… című diplomamunkája nyert 1991-ben, 2016-ban Kis Hajni Szép alak című drámája, 2017-ben pedig Freund Ádám Földiek című szürreális sci-fije eljutott a jelölésig, míg 2018-ban Kovács István haza is hozta Los Angelesből a bronz Diák-Oscart.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top