+ Film

Goztola Kristina és Halmi Péter filmjét díjazták Cannes-ban

Goztola Kristina

Goztola Kristina és Halmi Péter jelenleg egy egész estés játékfilmet készít In the Shadow of White (A fehér árnyékában) címmel.

Számos nemzetközi díj után Cannes-ban mutatták be Goztola Kristina és Halmi Péter Le Collier (A nyaklánc) című kisjátéfilmjét. A francia-magyar koprodukcióban készült mű a Cannes Independent Film Festival-on (CIFF) a Legjobb Kísérleti Film kategóriájában nyert.

A kisfilm ezidáig hét nemzetközi fesztiválon szerepelt, és öt díjat zsebelt be.

Goztola Kristina már több, mint 70 nemzetközi filmben forgatott, és A nyaklánc a második, aminek a producere is. A kisjátékfilmet 2020 januárjában forgatták Párizsban, francia stábbal és színészekkel, köztük Eric da Costa színművésszel, aki Monica Bellucci unokatestvére. Érdekesség, hogy a filmet Kristina párja, Halmi Péter írta és rendezte, neki ez volt az első francia rendezése.

A film főszereplőjét, Maiat Kristina alakítja. A történet szerint a gyönyörű olasz nő Párizsba érkezik. Esténként felolvas Michelnek, egy öreg vak embernek. Maia megtudja, hogy a férfi egy sokat érő nyakéket rejteget. A lány az ékszer megszállottja lesz. A film Maia lelki vívódásának szürreális képe. A kisjátékfilm műfaja: misztikus dráma, amelyben a vizualitás és a zene kap hangsúlyt.

A kisjátékfilm világpremierje Indiában volt, majd  Európában először a Sweden Film Awards-on láthatta a közönség, mi több, itt díjazták is a film képi világát, majd a Rome Prisma Independent Film Awards–ot és a Madrid Film Awards-ot is megjárta az alkotás Az igazán nagy elismerést ezek után kapta a Le Collier: nemcsak, hogy beválogatták a világ egyik legnagyobb filmfesztiváljára Mumbai-ban, de az Indo-Global International Film Festivalon elhozták a legjobb rendezésért járó díjat és a zsűri különdíját is, majd tavaly Rómában a legjobb forgatókönyv díját is  elnyerte a mű.

A film ezúttal a CIFF, azaz a Cannes Independent Film Festival versenyprogramjába lett beválogatva. Az esemény a független filmeseknek szentelt fesztivál, amit május végén rendeztek meg, mialatt a teljes filmvilág figyelme Cannes-ra irányult. Összesen 38 alkotás versenyzett, s végül a Best Experimental Film (legjobb kísérleti film) kategóriában aratott győzelmet az alkotás.

Goztola Kristina és Halmi Péter jelenleg egy egész estés játékfilmet készít In the Shadow of White címmel. A forgatását ősszel fejezik be, a kép és hangutómunkálatai Los Angelesben és Párizsban lesznek.

A film trailere:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top