+ Film

Cserhalmi György újra filmvásznon

Cserhalmi György

Keszég László, Hegedűs D. Géza mellett Cserhalmi György is felbukkan a filmben egy, a főhős szempontjából fontos figurát alakítva.

Bogdan Dumitrache, Börcsök Olivér, Schneider Zoltán és Keszég László főszereplésével, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készül Fésős András rendező-forgatókönyvíró Kelj fel és járj című filmje, amelynek forgatása harminc napig tart – írta a Nemzeti Filmintézet kedden.

A mozifilm egy fiától teljesen eltávolodott tűzoltó története, aki igyekszik újra közel kerülni gyermekéhez. Az apa-fiú történetet elmesélő, látványos, tűzoltós mentéseket is bemutató alkotásban lesz újra látható filmvásznon Cserhalmi György.

A Kelj fel és járj főhőse védőangyalává válik azoknak, akik el akarják dobni maguktól az életet. Önzetlen segítségnyújtásáért azonban nem mindenki lelkesedik a városban. Köztük a fia sem, aki zugvideókat forgat a reményt vesztett emberekről. A közlemény szerint Fésős András rendező-forgatókönyvíró izgalmas hőstörténetbe ágyazva viszi vászonra a feleségét elvesztő ötvenes férfi, Félix Sándor és a tragédia után tőle elhidegült fia, Kristóf kapcsolatának alakulását.

A film harminc napon át forog olyan budapesti helyszíneken, amelyeket ritkán látni vásznon, többek között a Népszigeten, a csepeli hajókikötőben, a Magyar Rádió régi belvárosi épületében és a Szabadság híd tetején.

A Kelj fel és járj korábban a Hartley-Merrill forgatókönyvírói versenyen második helyezést ért el, és a Berlinale koprodukciós fórumán is díjat kapott.

A főszereplő tűzoltót Bogdan Dumitrache alakítja, akit a Spirál és a Berlinale Arany Medve-díjas Anyai szív című filmekből ismerhet a hazai közönség. A fiút Börcsök Olivér formálja meg. Schneider Zoltán, Keresztes Tamás, Keszég László, Hegedűs D. Géza mellett Cserhalmi György is felbukkan a filmben egy, a főhős szempontjából fontos figurát alakítva. A film további szerepeiben többek között Takáts Andreával, aki a rendező első filmjének a főszereplője volt, Katona Péterrel, valamint Bánfalvi Eszterrel találkozhatnak majd a nézők.

A Kelj fel és járj rendezője, a Balra a nap nyugszik című filmet, valamint számtalan rövid- és dokumentumfilmet, sorozatot és színházi produkciót is jegyző Fésős András, akinek az ötletéből született meg a film története is. A forgatókönyvön Maruszki Balázzsal közösen dolgozott.

Az alkotás egyedi képi világáért a Kincsem, A Viszkis és a Toxikoma operatőre, Szatmári Péter felel, a látványtervező Hujber Balázs (Liza, a rókatündér, Aranyélet, A Viszkis), a jelmeztervező Szűcs Edit (Saul fia).

A film vezető producere Hutlassa Barnabás (Curtiz, A Viszkis, Kincsem).

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top