+ Zene

Berlin jellegzetes zajaiból komponáltak zeneművet

Berlin

Berlin jellegzetes zajait vizsgálják kortárs zenével foglalkozó magyar és német művészek egy projektben, az eredményét pénteken mutatják be.

Keresés a weben

Berlin jellegzetes zajait vizsgálják kortárs zenével foglalkozó magyar és német művészek egy projektben, amelynek eredményeit egy közös hangversenyen mutatják be pénteken a német fővárosban működő magyar kulturális intézetben (Collegium Hungaricum Berlin – CHB).

A berlini Művészeti Egyetem (Universität der Künste, UdK) és a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (LFZE) “De-tune Berlin Budapest” elnevezésű projektjében az elektroakusztikus hangművészet eszközeivel térképezik fel és értelmezik újra a német főváros zajait.

A résztvevők a Berlinben töltött egy hét alatt a CHB belvárosi épületének és környékének “hangtáját” is felfedezik. A gyűjtés után felvételeiket elektroakusztikus eszközökkel feldolgozzák és új kontextusba helyezik – áll az intézet közleményében.

A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) támogatásával megvalósított projektet Sőrés Zsolt zeneszerző-hangművész és Szigetvári Andrea elektroakusztikus zeneszerző, az LFZE Elektronikus Zenei Médiaművészet szakirányának vezetője dolgozta ki. A német partnerek között van Kirsten Reese, az UdK elektroakusztikus zeneszerzésre, hangművészetre és hangkutatásra szakosodott stúdiójának vezetője (UNI.K).

A terepmunka és a közös alkotómunka eredményét a projekt utolsó estéjén, pénteken mutatják be a kortárs zenei színtér egyik leghíresebb berlini képviselője, Ute Wassermann énekes-hangművész közreműködésével.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top