+ PR-cikk

Szeretnéd helyesen ápolni a műbőr kanapéd?

műbőr kanapé

Ha már az ápoláson gondolkozol, akkor bizonyára túl vagy azon a hosszadalmas és közel sem egyszerű procedúrán, amit a kanapévásárlás jelent. De még mielőtt fellélegeznél, hogy a csíny letudva, és most már csak élvezni kell a kényelmesen süppedős, rendkívül esztétikus új kanapéd előnyeit, halkan megjegyezzük, hogy ha nem ápolod rendszeresen és megfelelően, sokkal hamarabb el fog jönni az az idő, amikor újra azon morfondírozhatsz, hogy milyen alakú, anyagú és színű kanapét válassz ezúttal.

Ha tehát szeretnéd, hogy a hőn áhított kanapéd hosszú életű legyen, akkor idejekorán utána jársz a helyes ápolásnak. Mi most ebben próbálunk a segítségedre lenni.

A műbőr kanapé sem bír el mindent!

Kisgyermekes családok egyik nagy kedvence a műbőr kanapé, sőt sokan bent élő házi kedvencek miatt is ezt az anyagot választják, hiszen egyrészt nem olyan drága, mint a valódi bőr, így ha valami drámai baleset történik vele, akkor sem kell hatalmas vagyonokat az ablakon kidobni, és ami végképp fontos, könnyedén tisztítható, ahogy azt az Otthonok & Megoldások műbőr szakértői hangsúlyozzák.

Minden családban ismerős a kifröccsent almalé, a szétkent tejszelet vagy legrosszabb esetben rosszullét esetén a hányás is. Ezer és egy olyan dolog eshet meg, ami után a kanapét alaposan ki kell suvickolni, és ezt egy szövet anyagú kanapéval aligha tehetnéd meg.

Azonban fontos tudni, hogy a műbőr kanapé sem bír el mindent, így nem csak balesetek esetén érdemes gondoskodni a tisztán tartásáról. Ha szeretnél gondos kanapétulajdonos lenni, akkor mutatjuk, hogy mit tehetsz!

Hogyan ápold a műbőr kanapéd?

Fontos, hogy vannak olyan teendők, amelyeket hetente, másokat viszont havonta érdemes megcsinálni, így erről akár egy checklistet is vezethetsz, hogy tudd, mikor, melyik teendőt láttad el.

Hetente érdemes finoman átporszívózni a kanapét, hogy a rászálló porszemcsék ne karcolják a felületét, sőt a szagok elkerülése érdekében hetente érdemes leszórni szódabikarbónával is. Foltok, szennyeződések esetén mosogatószert használj és olyan rongyot, ami nem szöszöl. Ritkábban, de mindenképpen fontos a fertőtlenítés, valamint a műbőr ápolók felvitele a felületre.

Látod, nem nagy ördöngösség, viszont ezt a törődést a kanapéd nagyon meg fogja hálálni, mondjuk akár azzal is, hogy sokkal később kezd el repedezni, mintha elhanyagolod és tudomást sem veszel az Otthonok & Megoldások műbőrápoló tanácsairól.

A nappalitok szerves része, a családi élet fellegvára, nem hagyhatod ebek harmincadjára, szerezz be minden szükséges ápoló-, tisztító- és fertőtlenítőeszközt mihamarabb!

Élvezd a kényelmet!

Ahogy telik-múlik az idő, látni fogod, hogy mennyivel komfortosabb egy ápolt kanapéra heveredni egy fárasztó nap végén, és örülni fogsz annak is, hogy nem kell két-három-négyévente új kanapéba invesztálni, így a sziszifuszi pénzköltés helyett tervezhettek további felújításokat, bútorcserét, sőt akár nyaralásokat is!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top