+ PR-cikk

Hogyan oldható meg hatékonyan a légkezelés az irodaházakban?

germicidlámpa

Mindenki jár közösségbe, és ennek vannak hátrányai is bizonyos időszakokban. Télen, ősszel és még tavasszal is a járványok, influenzák, náthás megbetegedések emberről emberre terjednek. Ugyanakkor mégsem élhetünk a négy fal között, munkahelyünkre sokszor  be kell mennünk ilyenkor is.

Szerencsére a nagyobb irodaházak, bevásárlóközpontok légterének fertőtlenítésével csökkenthető a megbetegedések kockázata. A következő cikkben az UV-C lámpás berendezésekről olvashat!

Hol található a legtöbb kórokozó?

Köztudott tény, hogy a baktériumok a légtérben is jelen vannak, és főleg zárt helyeken még jó ideig életképesek is maradnak. Habár az emberek többsége csak a felületek tisztítását tartja fontosnak a légtérrel mit sem törődve, ez nem éppen a legjobb elgondolás. A Hollandimpex légkezelő rendszereivel a levegő csírátlanítása is elvégezhető.

A téli járványok mindig taroltak a közösségekben, aztán jött a Covid-járvány, ami ismét óvatosságra intett minket. Ez arra sarkallta az embereket, hogy olyan módszereket is kipróbáljanak, amelyeket korábban nem láttak szükségesnek.

Milyen hatása van a germicidlámpának?

Az UV-C lámpa 253,7 nm-es sugárzással végzi a munkáját, s ezen folyamat alatt kiiktatja a légtérben szálló és a felületeken jelen lévő kórokozókat. Ezenkívül az aprócska, légtérben keringő mikrobákat egyaránt elpusztítja.

A technológiáról dióhéjban annyit kell tudni, hogy használatához nem kell semmilyen vegyszer, nem lehet túladagolni, nincs mellékterméke és teljesen környezetbarát.

Természetesen sokféle készülék létezik, így Önnek is az igényeihez passzoló darabot érdemes beszereznie.

Az UV-C fény adta lehetőségek

Kezdjük mindjárt azzal, hogy az UV-C sugárzás a bőrre és szemre nézve is ártalmas, emiatt károsan hat az élőlényekre. Éppen ezért a szabadonsugárzó germicidlámpás készülékek esetében tilos a közvetlen besugárzás! A falra szerelhető és mobil módon is hasznosítható termékeket érdemes éjszaka vagy műszak után beüzemelni.

Azonban nem ez az egyetlen lehetőségünk. Kapható olyan professzionális légtisztító készülék, amely zárt rendszeren belül csírátlanítja a levegőt, így nem juthat ki abból a sugárzás. Ezt akár a nap 24 órájában is működtethetjük.

Végül, de nem utolsósorban ott vannak a hatalmas épületek légtisztítását segítő berendezések. A központi légkezeléssel rendelkező intézmények, a légcsatornába vagy a légkezelőbe egyaránt telepíthetnek UV-C lámpás berendezéseket, s így csak folyamatosan fertőtlenített levegő áramolhat be a helyiségekbe.

Az olyan helyeken, ahol sok ember fordul meg, nem szabad félvállról venni a levegő baktériumai és kórokozói elleni védekezést és nem is kell! Napjainkban olyan fegyvereket vethetünk be, mint például az UV-C technológia, hiszen az első az egészség!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top