+ Színház

A Háry János, ahogyan még nem láttad

Háry János

A Háry János című daljátékra épülő, Halasi Dániel rendezésében megvalósuló bábelőadás a Pannon Filharmonikusok zenéjével.

Fotó: Kalmár Lajos

Muzsikusok, operaénekesek és bábszínészek összjátékában kel életre Kodály Zoltán Háry János című műve a pécsi Bóbita Bábszínház és a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) közös produkciójában csütörtökön és szombaton Pécsen.

A Háry János című daljátékra épülő, Halasi Dániel rendezésében megvalósuló bábelőadást – amelynek eredetileg tavaly novemberre tervezett bemutatója a pandémia miatt csúszott idén tavaszra – először május 12-én este hét órakor, majd május 14-én délután háromkor látható a pécsi Kodály Központ hangversenytermében.

Az öt éven felülieknek szóló, Paulini Béla és Harsányi Zsolt szövegkönyve alapján megvalósult produkció legfőbb szerepeiben Váradi Marianna, Haja Zsolt, Bognár Szabolcs, Vermes Tímea, Megyesi Schwartz Lúcia, Balogh Eszter énekművészeket láthatja és hallhatja a közönség.

Az előadásokon közreműködik a Bóbita Bábszínház társulata: Matta Lóránt, Mag Eszter, Illés Ilona, Várnagy Kinga, Papp Melinda, Czéh Dániel és Arató Máté bábművészek, mellettük pedig a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusa, a Pannon Gyermekkar is fellép.

Az egyelőre két alkalommal látható előadás zenei vezetője és karmestere Vass András, a PFZ állandó karmestere, míg a bábszínpadi adaptációt Szabó Attila készítette, a produkció báb- és díszlettervezője pedig Mátravölgyi Ákos Blattner Géza-díjas alkotó.

A produkció a Bóbita Bábszínház és a Pannon Filharmonikusok koprodukciójában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg – olvasható a közleményben.

A kommünikében jelezték, a produkciót eredetileg három alkalommal játszották volna, de a szombat estére tervezet fellépés elmarad.

Jegyinformációkról, az előre megváltott harmadik előadásra szóló jegyek visszaváltásáról és a darabról további tudnivalók, részletek a pfz.hu oldalon olvashatók.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top