+ vallás

Ferenc pápa kerekesszékben

Ferenc pápa Sergio Alfieri

Ferenc pápa: Az egyik lábam nem működik jól, az orvos azt mondta, ne járjak vele. Én szeretek gyalogolni, de most engedelmeskednem kell.

Első alkalommal érkezett kerekesszéken egy találkozóra Ferenc pápa, akit kiújult térdfájása miatt orvosai tanácsoltak el a gyaloglástól.

A pápa azon a találkozón használt kerekesszéket, amelyen a női szerzetesrendek vezetőit fogadta a Vatikánban csütörtökön. A kerekesszéket az egyházfő inasaként ismert Sandro Mariotti tolta.

A Vatikán már húsvétkor nyilvánosságra hozta, hogy Ferenc pápának kiújult a térdfájása. Az utóbbi napokban a pápa néhány találkozót lemondott, egyes szertartásokon ülve maradt. A szentszéki sajtóközpont forrásai szerint az orvosok a térde pihentetését tanácsolták neki, gyaloglás nélkül. A következő időszakra tervezett pápai programokat nem módosították.

Ferenc pápa a Corriere della Sera című napilapban kedden megjelent interjúban beszélt arról, hogy injekciózzák a térdét.

„Az egyik lábam nem működik jól, az orvos azt mondta, ne járjak vele. Én szeretek gyalogolni, de most engedelmeskednem kell az orvosnak”

– mondta Ferenc pápa.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top